ko.net.ua

Ужгородські «Карпати» впевнено переграли столичний «Спартак»

23–24 лютого в рамках 9-го туру жіночої Суперліги України з гандболу серед жіночих команд київський «Спартак» приймав ужгородські «Карпати».

Закарпатський ГК виходив на звітні поєдинки в статусі фаворита, адже нинішній «Спартак» поки не в змозі конкурувати на рівних із провідними колективами України. Підопічні Бориса Петровського змогли показати хороший рівень гандболу й здобули перемоги в обох матчах.

«Спартак» (Київ) «Карпати» (Ужгород) – 18:30

На стартових хвилинах, поки в діях «спартаківок» була помітна свіжість, інтрига в цьому протистоянні мала право на життя. Однак з часом перевага гостей ставала дедалі більшою, що вело до зростання гандикапу. «Карпатівки» постійно тиснули на ворота суперника, і це приносило свої дивіденди. На 20-й хв. гри закарпатські гандболістки переважали суперника на 8 м’ячів (4:12). «Спартаку» ніяк не вдавалося підібратися до ужгородок упритул, і на перепочинок команди пішли за рахунку 11:17.

У другому таймі картина на майданчику не змінилася. Попри комфортну перевагу, ужгородки не зупинялися й діяли активно протягом усієї зустрічі. Вагомий внесок у перемогу нашої команди зробила Яна Готра, котра відзначилася 9 забитими м’ячами. Хорошу результативність також показали Анастасія Мелекесцева та Анна Лезінська, в активі яких по 5 точних кидків. У підсумку «Карпати» здобули перемогу з рахунком 18:30 і з хорошим настроєм стали готуватися до наступного поєдинку.

«Спартак» (Київ) «Карпати» (Ужгород) – 27:35

Стартовий відрізок був за ужгородками: завдяки злагодженим діям при обороні та якісній грі в нападі вони змогли відірватися від суперника на чотири результативні атаки. На відміну від попереднього поєдинку, цього разу господарки виявили характер і за 5 хвилин до завершення першого тайму впритул наблизилися до гостей (10:11). Завершальні хвилини першої половини матчу були переломними: «Карпати» вдруге відірвалися від суперника (11:15).

Ужгородки майже безпомилково зіграли в другій 30-хвилинці й довели справу до чергової звитяги. Цього разу «карпатівки» святкували перемогу з рахунком 27:35. Найбільше результативних кидків у нашій команді зробили Тетяна Кильч (9), Вікторія Гичка (8) та Яна Готра (7).

Щодо інших поєдинків 9-го туру, то тут не обійшлося без сенсації. Першої поразки в сезоні зазнала «Галичанка». Кривдником львівського клубу став миколаївський «Реал». Перша гра завершилася на користь миколаївок (20:19), а в матчі-відповіді перемогли львів’янки (20:25). Упевнені звитяги над тернопільським «Економуніверситетом» здобули представниці херсонської «Дніпрянки» (26:38, 22:36).

У заключному, 10-му, турі першого етапу змагань ужгородські «Карпати» на виїзді протистоятимуть «Економуніверситету». Поєдинки заплановані на 9–10 березня. Наразі закарпатський колектив у турнірній таблиці займає другу сходинку, поступаючись «Галчанці» дев’ятьма очками.

Олег МИКИТА