ko.net.ua

Заключні поєдинки ужгородських баскетболістів на всеукраїнській арені

Підходить до завершення груповий етап Першої ліги чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд.

Головна команда краю – БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – протягом двох днів, 17–18 березня, гостювала в Калуші, де провела два поєдинки із БК «Калуш-ПНУ». У першому колі змагань наші баскетболісти на домашньому майданчику зазнали двох поразок (70:92, 74:76), тому цього разу прагнули реваншу. Команди знаходяться поряд у турнірній таблиці, тож на вболівальників чекали цікаві протистояння.

БК «Калуш-ПНУ» – БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 61:84

Ужгородці з перших хвилин діяли злагоджено й переважали свого суперника. Якщо гостям удавалося закидати м’ячі на будь-який смак, то в господарів були проблеми з реалізацією. Уже на екваторі стартової чверті ужгородці володіли комфортною перевагою і стали реальними претендентами на позитивний результат. За підсумками першої 10-хвилинки закарпатці випереджали калушан на 12 очок (15:27). Перебіг подій на майданчику в другій чверті не змінився, а перевага команди Олександра Зубковського з плином часу тільки зростала. На велику перерву баскетболісти пішли за рахунку 27:46.

У другій частині гри команди діяли на рівних. Попри всі намагання господарів наблизитися до суперника впритул, ужгородці впевнено утримували лідруючу позицію й ні на мить не дали приводів засумніватися у своїй майбутній перемозі. Закарпатські баскетболісти переважали калушан у грі під кошиком, зробили більше перехоплень і продемонстрували вищу реалізацію. Кращими бомбардирами матчу стали ужгородці Олександр Зубковський (22 очки) та Василь Товтин (26 очок). Як підсумок – упевнена перемога закарпатців з рахунком 61:84.

БК «Калуш-ПНУ» – БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 80:53

Стартові хвилини повторної зустрічі були схожі на попередній матч між цими командами. Гості розпочали жваво і вийшли вперед 2:9, однак на відміну від вищезгаданої гри розвинути успіх цього разу нашим баскетболістам не вдалося. Уже за кілька хвилин господарі не тільки наздогнали гостей, а й випередили їх (14:9). Дебютна чверть була за калушанами – 25:14. У другій 10-хвилинці закарпатці додали і змогли скоротити відставання в рахунку (43:38).

Після перепочинку переважали господарі, які заволоділи комфортним гандикапом і впевнено контролювали хід гри. На жаль, до кінця цей поєдинок дограний не був. На початку четвертої чверті за рахунку 80:53 матч зупинили. Кілька гравців ужгородського колективу отримали персональні фоли, а за регламентом змагань, на майданчику в складі одної команди має бути не менше трьох гравців.

На жаль, закарпатський БК не зміг пробитися в плей-оф, тож матчі з калушанами виявилися заключними в сезоні 2017/18 років. В активі підопічних Олександра Зубковського 7 перемог у 24 матчах. Зважаючи на те, що команда взяла курс на омолодження складу, такий результат можна вважати прийнятним.

Олег МИКИТА