ko.net.ua

ФК «Минай» переграв представника Сумщини

Чемпіони та володарі Зимової першості Закарпаття перевірили свої сили з однією з кращих команд Сумщини – зіграли товариську гру з ФК «Альянс» (Липова Долина). Таке собі протистояння українського футбольного Заходу та Півночі.

І воно вийшло доволі цікаве. ФК «Альянс» – хоч команда і маловідома закарпатцям (все-таки, виступають лише на обласному рівні), але доволі міцна та з характером. І у цьому встигли переконатися як футболісти «Миная» так і невелика кількість вболівальників, яким вдалося спостерігати за цим поєдинком у «Камелоті».

Футболісти «Альянсу» продемонстрували вміння контролювати м’яч та боротися в центрі поля. Обидві команди нав’язували боротьбу і пробували володіти мячем. Саме у такому ключі проходила перша половина матчу.

У другому таймі Ігор Харьковщенко випустив практично інший склад – все-таки, гра товариська. І наша команда таки домоглася свого – забила гол. А все завдяки майстерності наших лідерів – капітан Владислав Микуляк віддав зрячу передачу на Роберта Гегедоша, який вчасно помітив вихід з-за меж штрафного голкіпера гостей. «Черпачок» від Гегедоша і 1:0.

У команд ще було декілька не надто гострих моментів, але результат гри не змінився – чергова перемога «Миная» з рахунком 1:0, повідомляє ФК «Минай».

Ця гра була досить важлива для нашої команди. Чому? Пояснив головний тренер ФК «Минай» Ігор Харьковщенко.

«Ми грали проти молодої та добре навченої команди, – зазначив він після гри. – Це був дуже хороший поєдинок. Він був важливий з точки збору потрібної інформації. Під час поєдинку відпрацьовували декілька тактичних схем. У першому таймі ми добре діяли у обороні, але ось вихід з оборони в атаку не вдавався так як треба. В другому таймі випустили зовсім інших футболістів і вдалося забити гол. Звісно, не можна бути задоволеним на всі 100% – для тренера це «золоте правило». Є ще над чим працювати. Але загалом це був хороший контрольний поєдинок, який дає змогу підготуватися до аматорського чемпіонату України. Також під час матчу переглядали ряд нових футболістів, які перебувають на перегляді».