ko.net.ua

В Ужгороді відбуваються масштабні танцювальні змагання

Протягом двох днів, 21-22 квітня, в ужгородському спорткомплексі «Юність» проходять  XVI міжнародні змагання з танцювального спорту «Uzhgorod Open 2018».

Яскраве спортивне дійство цьогоріч зібрало близько 1600 танцювальних пар із 28-ми країн світу. Представники трьох континентів демонструють високий рівень майстерності та хорошу фізичну підготовку. У діях танцюристів спостерігається пластичність, гнучкість, впевненість та грація. Пари уміло працюють з публікою: глядач ніби включається в гру, яка відбувається між партнерами.

Вік учасників різний: на паркеті змагаються як зовсім юні спортсмени (5-6 років), так і танцюристи з досвідом (35-45 років). Пари підходять до своїх виступів серйозно: кожен учасник безпосередньо перед стартом по декілька разів репетирує ту чи іншу складову танцю. Глядачі активно підтримують своїх улюбленців, а ті віддячують їм видовищним виступом.

Подібний захід – хороша нагода популяризувати танцювальний спорт на Срібній Землі. Наші танцюристи з плином часу набираються досвіду і постійно прогресують. На звітних змаганнях виступають близько 230 закарпатських пар, які відзначаються хорошим рівнем підготовки і гідно представляють наш край на змаганнях високого статусу.

Олег МИКИТА, фото автора