1384
22:37 7.062016

Закарпатець, який ще ходить у садочок, став призером міжнародних змагань із шашок

Спорт 2005

Закарпатці повернулися з Угорщини з перемогами

pruzeru

 

Представники шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського РБДТ днями взяли участь у відкритій Угорській шкільній олімпіаді зі 100-кліткових шашок.

Як розповідає тренер команди, кандидат у майстри спорту України, тренер першої категорії Анатолій Вайда, чимало хвилювань і сил забрала дорога. На адаптацію до місцевих умов часу не залишилося. Турнір проходив у просторому спортивному залі школи.

Читайте також: Вперше в історії водного поло закарпатці стали чемпіонами України

Наші вихованці Ольга Павляк, Богдан Юрченко і зовсім юний Роман Подолюк зуміли продемонструвати високий рівень гри, хоч подекуди були напружені епізоди, адже місцеві спортсмени, а також представники Румунії напередодні провели серйозну підготовку. Пройти сім турів на доволі високому рівні за короткий період було не з легких завдань. Як наголосив тренер шашкістів, він особливо співпереживав разом з батьками за Романа Подолюка, адже це для хлопчика були перші змагання такого рівня. Місцеві турніри, в яких він виступав, не можуть рівнятися за напругою із поєдинками міжнародного класу. Здивуванню присутніх не було меж, коли за своєю нагородою серед найбільш юних спортсменів вікової групи до 10 років вийшов наймолодший учасник, іршавчанин Роман Подолюк, який відвідує садочок.

Інші двоє шашкістів, котрі ще раніше зарекомендували себе як спортсмени високого рівня, вчергове довели свою майстерність. Рівень підготовки дозволив Богдану Юрченку виграти всі партії й без особливих труднощів зайняти перше місце у своїй віковій групі. Ольга Павляк теж принесла позитивні емоції, ставши переможницею у відповідній віковій категорії. Варто зазначити, що дівчині довелося грати і з хлопцями, але це юну спортсменку не злякало. За словами тренера, Ольга вже не вперше протистоїть сильній статі.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах