ko.net.ua

Дитячі велоперегони «Ми – чемпіони» у Хусті зібрали рекордну кількість учасників

Більше двох сотень дітлахів з велосипедами, самокатами та біговелами у супроводі батьків прийшли сьогодні, 10 червня, у хустський парк відпочинку і дозвілля ім.Героїв Майдану. Саме тут уже за доброю традицією відбулося одне з найулюбленіших спортивних свят хустян – дитячі велоперегони “Ми – чемпіони”.

За словами організаторів, спортивної сім`ї Логін, дитячі велоперегони у Хусті проводять уже вcімнадцяте (двічі на рік), і з кожним роком змагання набувають все більшої популярності серед містян.

“Цього року участь у перегонах взяли більше 250 дітей, тобто це рекордна кількість учасників, адже восени їх було 170. Нас, як організаторів, це дуже тішить, бо головна мета змагань – популяризувати велоспорт, здоровий спосіб життя, сімейний відпочинок..

Загалом ідея проведення заходу виникла після участі старшого сина Миколки у подібних змаганнях в столиці, які також мають назву “Ми – чемпіони”. Тоді сину було всього 3 роки, він встановив рекорд траси, і ми з дружиною захопилися ідеєю влаштувати дитячі велоперегони в рідному Хусті. Стартували і за підтримки Хустської міської ради та небайдужих хустян уже традиційно проводимо подібні заходи”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” організатор змагань Микола Логін.

Чоловік переконаний, кожні змагання показують, як багато у місті юних велосипедистів. Це означає, що їм потрібна велошкола, велопарк, розробка зручної інфраструктури. Адже у багатьох країнах, європейських і не тільки, велосипед – звичний вид транспорту. Його переваги очевидні: компактність, доступна ціна та екологічність. На нього сідають змалечку, їздять до школи, потім – до коледжу чи університету. Багато європейців на велосипедах щодня дістаються роботи, а деякі міста, як-от Копенгаген чи Амстердам, зазвичай асоціюються саме із цим засобом пересування. Тож і у затишному містечку над Тисою варто розвивати велокультуру.

До слова, протягом змагань у парку панувала чудова атмосфера. Діти залюбки змагалися, отримували позитивні емоції та безцінний спортивний досвід. По завершенні велоперегонів усі маленькі учасники, як переможці велозаїздів, так і ті, хто просто дістався до фінішу, були нагороджені грамотами, медалями та призами.

Богдана КЛЕКНЕР