ko.net.ua

Цього вікенду відбудуться вирішальні матчі чемпіонату світу з футболу

У суботу та неділю, 14-15 липня, пройдуть завершальні поєдинки футбольного мундіалю 2018 року.

Позаду матчі групового етапу, 1/8 фіналу, чвертьфінальні та півфінальні протистояння. Однак все найцікавіше на прихильників гри мільйонів чекає попереду.

Уже завтра, 14 липня, за «бронзу» сперечатимуться збірні Англії та Бельгії. Команди демонструють якісну гру й цілком закономірно потрапили до когорти кращих колективів планети. Англійці у раунді плей-оф залишили за бортом змагань збірні Колубмії (1:1, пен. 4:3) та Швеції (2:0). У півфіналі підопічні Гарета Саутгейта в додатковий час посупилися хорватам (1:2). Щодо бельгійців, то вони «вибили» з турніру японців (3:2) та бразильців (2:1), а от пройти французів їм не вдалося (0:1). Цікавий факт: Англія та Бельгія уже зустрічалися між собою на стадії групового етапу, тоді перемогу святкували бельгійці (1:0). Обидві команди хочуть на мажорній ноті завершити мундіаль і відправитися додому з комплектом нагород. На нас очікує цікавий поєдинок двох амбітних команд. Стартовий свисток пролунає о 17:00.

У неділю, 15 липня, о 18 годині стартуватиме довгоочікувана подія – фінал чемпіонату світу з футболу. У головному поєдинку турніру Франція зустрінеться з Хорватією.

Якщо на груповому етапі хорвати здобули три перемоги (над Нігерією (2:0), Аргентиною (3:0) та Ісландією (2:1), то французи святкували перемогу тільки двічі (над Австралією (2:1) та Перу (1:0), адже у матчі з Данією була зафіксована нічия (0:0).

Раунд плей-оф французи подолали набагато впевненіше ніж їхній майбутній суперник. В 1/8 фіналу команда Дідьє Дешама обіграла Аргентину (4:3), в 1/4 французи перемогли Уругвай (2:0), а в 1/2 виявилися сильнішими за Бельгію (1:0). Хорвати в 1/8 фіналу в серії пенальті обіграли Данію (1:1, пен. 3:2), в 1/4 також у серії 11-метрових ударів святкували вікторію в поєдинку з Росією (2:2, пен. 4:3), а в півфіналі у додатковий час дотиснули англійців (2:1).

Фаворитом «золотого поєдинку» вважають збірну Франції, де зібрано чимало зіркових футболістів, які самотужки спроможні вирішити долю матчу, однак хорвати, маючи у своєму складі досвідчених висококласних виконавців, спробують нав’язати своєму супернику боротьбу й завоювати омріяне чемпіонство. Важливий факт: підопічні Златко Далича провели три поспіль овертайма, що може негативно позначитися на їх діях наприкінці гри.