ko.net.ua

Ужгородські баскетболісти стали призерами міжнародного фестивалю в Угорщині

ЗОДЮСШ Ужгород вдало виступила на масштабному міжнародному спортивному фестивалі, який 713 липня відбувся в Капошварі.

Обласний центр представляли два колективи – хлопці до 12 та 14 років. Зазначимо, що ЗОДЮСШ Ужгород уже вп’яте поспіль бере участь у звітних змаганнях. Наші баскетболісти цьогоріч зуміли продемонструвати хороші показники й поборотися за нагороди.

Колектив U-14 на стадії групового етапу показав якісну та злагоджену гру, що дозволило перемогти в усіх поєдинках і з першого місця кваліфікуватися до 1/4 фіналу. У першій грі плей-оф ужгородці зустрілися із львів’янами і здобули переконливу перемогу з рахунком 75:25. Півфінальний двобій з угорською командою був важчий, адже суперник зумів нав’язати нашим хлопцям боротьбу. І все ж ужгородці виявилися сильнішими й тріумфували з підсумковим рахунком 65:53. У фіналі команда Олександра Зубковського протистояла ОСДЮШОР Рівне, з якою зустрічалася в рамках чемпіонату України. Ужгородці втілили настанови тренера на практиці й довели справу до перемоги. Фінальна сирена зафіксувала звитягу ЗОДЮСШ Ужгород з рахунком 76:65. Таким чином, колектив U-14 зумів порадувати своїх прихильників і виборов чемпіонське звання.

Щодо молодших, то ЗОДЮСШ Ужгород U-12 також може бути задоволена своїм виступом. У групі наші співвітчизники після перемог у трьох стартових зустрічах поступилися в четвертій, однак це не завадило їм пройти до чвертьфіналу. На цій цій стадії змагань ужгородці зустрічалися з угорськими баскетболістам й здобули переконливу вікторію 54:40. В 1/2 фіналу закарпатці протистояли кривдникам на груповому етапі – київському «Тейвазу». Ужгородці зробили правильні висновки з програного матчу й цього разу дали супернику гідну відсіч. Тож святкували впевнену перемогу з рахунком 75:55. На жаль, у головному поєдинку наші хлопці поступилися господарям турніру (62:66).

Таким чином, ЗОДЮСШ Ужгород виборола дві нагороди: «золото» в категорії U-14 та «срібло» серед 12-річних. Зазначимо, що участь у звітних змаганнях також брали команди з Мукачева, однак зазіхнути на призові місця їм не вдалося.

Юні ужгородські баскетболісти отримали багато позитивних емоцій та важливий ігровий досвід. Участь у міжнародному фестивалі – один з етапів підготовки ЗОДЮСШ Ужгород до Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги.

Олег МИКИТА