ko.net.ua

«Минай» поповнився п’ятьма новими футболістами

Склад ФК «Минай» перед стартом у Другій лізі України з футболу поповнило ряд нових футболістів.

Максим Гавриленко

Опорний та центральний півзахисник

Народився 18 серпня 1991-го року. Вихованець СДЮШОР «Чорноморець». З 2007 року грав за дубль «моряків». Влітку 2010 року провів єдиний матч у складі «Чорноморця» в Кубку України проти «Динамо» (Хмельницький), вийшовши на поле в стартовому складі. Матч завершився перемогою одеситів з рахунком 1:0. З 2012 року грав у «Десні», СКА (Одеса), ФК «Одеса» й ФК «Суми». Гравця викликали у збірну України U-17 та U-18, де провів у загальному 11 ігор.

Восени 2014 роки перебрався у чемпіонат Молдови, підписавши дворічну угоду зі столичною «Дачією». В її складі в сезоні 2014/15 років став володарем срібних медалей чемпіонату та фіналістом Кубка країни. Загалом провів за «Дачію» 59 матчів і відзначився 4 рази. Остання команда – одеська «Жемчужина» (8 матчів, 1 гол).

Дмитро Стародубець

Голкіпер

Народився 1 грудня 1997-го року. Вихованець славетного СДЮСШОР «Чорноморець». Пограв за місцевий «Реал-Фарм» та «Жемчужину». За останніх провів 14 поєдинків у Першій лізі.

Михайло Бабій

Лівий півзахисник

Народився 13 травня в 1995 році. Є вихованцем черкаського футболу. Тривалий час виступав у складі місцевих футбольних команд. На професійному рівні пограв за кордоном – у Вірменії. Виступав за команду «Арцах», який грав у Першій Лізі місцевого чемпіонату, а цей сезон розпочне в еліті. У Вірменії М. Бабій провів 10 ігор, де забив 6 голів.

Петро Стасюк

Фланговий захисник

Народився на півдні країни – в селі Петродолинське, Овідіопольського району, Одеської області. Там же навчався футбольній грамоті – у школі «Моноліт» в Чорноморську. Звідти здібного хлопця помітили на Заході і його запросили навчатися в Академію «Скали» (Стрий), де виріс у гравця основи галицької команди.

Як футболіст Стасюк зарекомендував себе в командах «Балкани» (Перша ліга) та «Жемчужина» (Друга ліга).

Анатолій Нурієв

Нападник

Сьогодні Анатолія Нурієва можна назвати одним з найталановитіших молодих закарпатських футболістів. Після підкорення чемпіонату області, він відправився штурмувати найвищу сходинку українського футболу – Прем’єр-Лігу. У складі «Сталі» Нурієв зіграв у 7 матчах, де зумів віддати 1 гольову передачу. Для новачка, який перестрибнув з аматорського чемпіонату відразу в елітний дивізіон професійного футболу, – це дуже і дуже непогано.

На жаль, «Сталь» вилетіла із Прем’єр-Ліги, а згодом і взагалі припинила існування. «Минай» уже давно націлювався на молодого форварда, якого так полюбляють закарпатські вболівальники. І у це міжсезоння, перед стартом Другої ліги, нападника таки вдалося підписати, повідомляє ФК «Минай».