1600
12:33 25.062016

Огляд групового етапу Євро-2016

Спорт 1950

Кращі матчі, найцікавіші події та чому збірна України не потрапила у плей-офф…

gde-i-kogda-smotret-18-chempionata_rect_282306634ba835af7156103fa4db8acc_новый размер

Довгоочікуване Євро-2016 розпочалось матчем Франція-Румунія. Здавалося б, ніякої інтриги, Франція являється абсолютним фаворитом. Але ні, румуни дали бій, і лише на останніх хвилинах пропустили вирішальний м’яч від Пайє. До слова, цей гол один із найкрасивіших під час групового етапу.

Як і очікувалося, французи зайняли перше місце, для цього їм вистачило здобути дві перемоги та один раз розписати мирову.

Англія-Росія – матч, який здивував. Фаворитом являлась Англія. На відміну від поєдинку Франція-Румунія, у цій битві на останніх хвилинах пропустили фаворити, чим ускладнили собі подальшу боротьбу за плей-офф. Нічийний результат у цій грі можна вважати міні-сенсацією.

Чехія-Хорватія – матч повний інтриги. Обом командам потрібно перемагати. Хорвати, забивши другий гол, вирішили що справу уже зроблено і можна розслабитись. На що чехи голосно вдарили кулаком, і на четвертій доданій хвилині зрівняли рахунок. Для уболівальника цей матч видався сильним сплеском емоцій, а для хорват – важливим футбольним уроком.

Не менш цікавим виявився поєдинок Росія-Уельс. Очікувалася хороша гра обох команд. Щоб мати шанси на вихід у плей-офф, Росії потрібно було тільки вигравати. Але у першому таймі надії росіян розвіяли два пропущені голи від гравців Уельсу, котрі згодом поставили крапку у матчі зробивши рахунок 0:3..

До окремої групи варто віднести матчі Ірландії, Ісландії та Північної Ірландії. Ці збірні показали чудову гру і позитивний результат, хоч і відносили їх до аутсайдерів турніру. Якісною, дисциплінованою та організованою у британському стилі обороною вони закохали у себе вболівальників.

Команди які здивували…

Найбільше здивували команди з островів Великої Британії. Усі британські команди пробилися у раунд плей-офф і будуть доказувати свою міць надалі.

Особливу увагу варто звернути на Уельс, який випередивши Англію, очолив групу B.

Хорватія – гідний супротивник для будь-якої команди. Зайнявши перше місце і випередивши Іспанію, вона перевищила власні очікування від Євро.

Італія останнім часом показує не надто хорошу гру. У складі збірної перед Євро-2016 відбулись значні зміни. Команда оновилась та омолодилася. Не можна сказати що сучасна збірна Італія укомплектована краще за збірну Італії зразка Євро-2012, але показує чудову гру і незабаром зустрінеться із збірною Іспанії.

Також не потрібно забувати про Угорщину та Бельгію, які зійдуться між собою у боротьбі за 1/4 фіналу.

Петро Юрса, студент відділення журналістики

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах