16019
14:42 23.082018

Ужгородські гандболістки боротимуться за Суперкубок України

Спорт 1852

У суботу, 25 серпня, відбудеться матч за жіночий Суперкубок України 2018: чемпіон України «Галичанка» зустрінеться з володарем Кубка України «Карпатами». Гра непримиренних суперниць пройде в Броварах на майданчику БВУФК. Початок о 17.00.

Це буде третій розіграш жіночого Суперкубка і вперше в матчі за трофей зіграють «Карпати». Натомість «Галичанка» спробує знову захисти титул, який львів’янки вигравали двічі – у дебютному 2016-му та наступного року – у 2017-му.

Матч за Суперкубок-2018 «Галичанка» – «Карпати» непередбачуваний і інтригуючий. Обидва клуби змінили тренерів та оновили склади.

Ще наприкінці минулого сезону «Галичанку» очолив відомий фахівець Василь Козар. У міжсезоння команду залишили п’ятеро досвідчених гандболісток Наталія Воловник, Наталія Стрюкова, Марина Коновалова, Наталія Сабова, а на зміну їм прийшли випускниці та учениці Львівського училища фізичної культури. З числа лідерів залишись в команді лідери – Наталія Савчин, Ірина Стельмах, Ілона Гайкова.

«Галичанка» провела збори на піску в Скадовську Херсонської області, виступила на турнірі Police summer cup 2018 у Польщі, де поступилась польским «Заглемб’є» (25:28) та «Погонь Щецин» (32:34), а також норвезькому «Скрім Конгсберг» (32:35). При цьому гравці галичанки Ілона Гайкова (26 голів) та Тетяна Поляк (18) стали найкращими снайперами турніру.

Ще одним важливим етапом підготовки стала участь у домашньому турнірі Кубок Львова, на якому «Галичанка» посіла перше місце, вигравши всі матчі – у білоруської «Вікторії-Берестьє» (49:25), миколаївського «Реалу» (39:27) та «Перспективи» з Городенка (49:24). Найбільш корисним гравцем команди була визнана Ірина Стельмах.

Перемога «Карпат» у Кубку України-2018 стала першим титулом команди за 4 роки. Нагадаємо, у фіналі ужгородська команда переграла «Галичанку» (28:24). Та гра виявилась останньою в «Карпатах» для головного тренера Бориса Петровского. У міжесезоння він перейшов на роботу тренера молодіжних команд чеського клубу «Поруба», а «Карпати» тепер готує Віктор Чернов, який раніше тренував команди СДЮШОР «Карпати». Серед гравців, які мають стати лідерами команди в новому сезоні Єлизавета Воронько, Анастасія Мелексесцева, Яна Готра, повідомляє Федерація гандболу України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини