ko.net.ua

Ужгородські гандболісти дебютували у Вищій лізі України

Стартували змагання в другому за значущістю чоловічому гандбольному дивізіоні нашої держави.

Чоловіча команда ужгородських «Карпат», яка в минулому сезоні виборола чемпіонське звання в Першій лізі, отримала право на підвищення в класі.

У Вищій лізі сезону 2018/19 років виступають п’ять команд: «УДХТУ» (Дніпро), «СумДУ» (Суми), «Динамо-Полтава», ДЮСШ-Лагутина «МОТОР-3» (Запоріжжя) та «Карпати» (Ужгород).

Уже в стартовому турі на закарпатський колектив чекало протистояння з віце-чемпіоном – ГК «Динамо-Полтава». Матчі між цими командами відбулися в Полтаві 12–13 жовтня.

Перша гра. «Динамо-Полтава» – «Карпати» (Ужгород) – 32:28

Ужгородці непогано стартували й вирвалися вперед на три м’ячі (0:3), однак господарі майданчика швидко нівелювали перевагу суперника і заволоділи ініціативою (6:5). Протягом усього першого тайму точилася безкомпромісна боротьба, а лідер змінювався кілька разів. І все ж на перерву команди пішли за мінімальної переваги полтавців (15:14).

Якщо на початку другої 30-хвилинки «карпатівцям» удавалося грати на рівних, то в заключній третині матчу господарі діяли впевнено й не підпускали суперника на близьку відстань. У підсумку «ДинамоПолтава» оформила перемогу з рахунком 32:28.

Хороші показники в цій грі показали закарпатці Олександр Місяйло та Ярослав Котюк, які забили 10 та 7 м’ячів відповідно. Результативними кидками у складі «Карпат» також відзначилися Денис Руденко (3), Станіслав Кириленко (3), Василь Ревта (1), Віталій Муров (1), Олександр Сударіков (1), Анатолій Костюк (1), Олександр Польовий (1).

Друга гра. «Динамо-Полтава» – «Карпати» (Ужгород) – 20:26

Закарпатський колектив зробив правильні висновки з попередньої зустрічі й показав кращу гру, ніж напередодні. Як і днем раніше, ужгородці стартували з 0:3, але на відміну від програного матчу в цьому двобої наші хлопці не тільки зберегли гандикап, а й наростили. Уже на 19-й хв. зустрічі «Карпати» зробили вагому заявку на перемогу (2:10). Перед перервою полтавці активізувалися, однак впритул наблизитися до гостей їм не вдалося (7:12).

Другий тайм проходив за схожим сценарієм: «Карпати» показали непогану гру в захисті та добре зіграли в нападі. Фінального штурму полтавцям здійснити не вдалося. Ужгородці спокійно довели справу до переконливої дебютної звитяги (20:26).

Як і в першій грі, кращими бомбардирами «Карпат» стали Котюк та Місяйло. Цього разу на рахунку Ярослава 9 м’ячів, Олександр засмутив кіпера суперника 6 разів. Вагомий слід у цій перемозі залишили Віталій Муров (5), Олександр Сударіков (3), Василь Ревта (2) та Михайло Данило (1).

У паралельних іграх 1-го туру «УДХТУ» (Дніпро) та ДЮСШ-Лагутина «МОТОР-3» (Запоріжжя) обмінялися перемогами (26:27, 27:19). Сумська команда звітний тур пропускала. Таким чином, чотири команди мають по два залікові бали.

Наступні матчі ужгородські «Карпати» проведуть удома проти «УДХТУ» (Дніпро). Матчі заплановані на 26–27 жовтня.

Олег МИКИТА