17618
14:49 29.102018

«Ігри Нескорених» принесли збірній команді України 20 медалей

Спорт 1441

Українські ветерани на змаганнях у Сіднеї цьогоріч вибороли 20 медалей.

Цьогоріч збірна України вдруге взяла участь у спортивних міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених». Для ветеранів, які воювали на Сході України, не стали перепоною тяжкі осколкові поранення, контузії і навіть втрата кінцівок. Бійці вийшли на спортивні майданчики, щоб продемонструвати свої досягнення, та привезли із Сіднея 20 медалей.

«Ігри Нескорених» були засновані принцом Гаррі 2014 року. Відтоді масштабна подія збирає на спортивних майданчиках сотні ветеранів-спортсменів із країн НАТО та партнерів Альянсу у 12 дисциплінах. Усі вони пережили важкі травми, серйозні поранення після бою, а також тривале відновлення в госпіталях. Однак усім їм вдалося підвестися з лікарняних ліжок і повернутися до активного життя завдяки постійним тренуванням. Своїм прикладом воїни демонструють, наскільки важливий для реабілітації після війни саме спорт.

15 українців цьогоріч вийшли на спортивні майданчики разом із представниками США, Великої Британії, Канади, Німеччини та ще 13 країн. Українські ветерани виступали у 6 дисциплінах: плаванні, велоспорті, легкій атлетиці, пауерліфтингу, стрільбі з лука і веслуванні на тренажерах. Кожен із них пройшов національний відбір з-поміж майже 200 учасників, і для декого потрапляння у команду стало справжньою несподіванкою.

Цього року українська команда завоювала 7 золотих, 10 срібних і 3 бронзові медалі. За кожен успіх наших спортсменів вболівала вся країна.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах