ko.net.ua

Хустські важкоатлети тріумфували на турнірі, присвяченому найсильнішій людині планети

Минулими вихідними в с.Білки Іршавського району відбувся 40-ий -ювілейний – турнір Закарпатської області з важкої атлетики. Традиційно спортивний захід був присвячений вшануванню пам`яті відомого уродженця села, найсильнішої людини XX ст. Івана Фірцака-Кротона.

Хустяни – вихованці майстра спорту, тренера з важкої атлетики Михайла Кеміня – тріумфували у чотирьох вагових категоріях. Так, Єлена Галас посіла перше місце у категорії до 64 кг. Арсеній Теплухін виконав норматив кандидата в майстри спорту і став переможцем у ваговій категорії 61 кг. Юнак у ривку підняв штангу вагою 93 кілограми, а в поштовху – 117 кг. Не було рівних Тарасу Тимару в категорії 102 кг (120 кг +155 кг). Призером турніру у категорії до 81 кг (93кг +120кг) став Володимир Марчук.

Нагородження переможців здійснив зірковий гість турніру, володар титулу “Найсильніша людина світу” Василь Вірастюк.

“Цей рік для важкоатлетів Хустщини був вдалим. Наші спортсмени взяли участь у чотирьох Всеукраїнських змаганнях за збірну Закарпатської області і відрадно, що саме вони принесли найбільше перемог у спортивну скарбничку краю. Наразі готуємося до чемпіонату України, який відбудеться у грудні в Харкові”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” тренер важкоатлетів Хустшини Михайло Кемінь.

До слова, нещодавно хустяни взяли участь і у Всеукраїнських змаганнях з важкої атлетики в Миколаєві, де Володимир Марчук здобув золоту медаль у категорії до 81 кг.

Щиро вітаємо хустських спортсменів та бажаємо подальших перемог!

Богдана КЛЕКНЕР