ko.net.ua

Футзал Закарпаття виходить на новий рівень

Нещодавно стало відомо, що найвищий футзальний дивізіон краю (Суперліга) став частиною Другої ліги України. З цього приводу відбулася прес-конференція за участі віце-президента Асоціації футзалу України Володимира Гримайла та керівника Ужгородської футзальної ліги Олександри Терембець.

«Приємно, що Ужгородська футзальна ліга з кожним роком розширюється не тільки географічно та кількісно, а й якісно. Сподіваюся, що створення на Закарпатті зони Другої ліги України дасть поштовх розвитку футзалу в нашому краю» – зазначила Олександра Терембець.

Володимир Гримайло розповів про формат проведення змагань та основне призначення турніру: «У сезоні 2018/19 років планується створити 8-10 зональних груп. Наразі в боротьбу вступили тільки закрпатці. Щодо інших груп, то наразі відбувається їх доукомплектування та формування. Опісля боротьби у групах 16 кращих команд всієї України потраплять до плей-оф. Протистояння на стадіях 1/8 та 1/4 фіналу складатимуться з двох матчів (вдома та на виїзді). Згодом чотири найкращі колективи потраплять до Фіналу чотирьох, який пройде в одному із міст України. Головне призначення Другої ліги знаходити колективи, які в подальшому прагнуть розвивати футзал і підвищуватися у класі. Формат дозволяє при мінімальних роз’їздах отримувати новий досвід. Хочу наголосити, що минулого сезону три із чотирьох учасників Фіналу чотирьох підвищилися у класі. У Другій лізі команди вчаться поводитися як професіонали: приймати гостей, їздити на виїзди, вирішувати питання з орендою залу, арбітражем, лікарями. Це своєрідний перехід від аматорів до майстрів».

Зазначимо, що участь в Ужгородській футзальній лізі беруть 32 команди, які поділені на чотири дивізіони. До Суперліги, що стала частиною Другої ліги України, ввійшли: «Олімпік», «Вікінг», «Вопак», «УТЕІ», «Медея», «Юніпов», «Ужнет» та «Кам’яниця».

Нижче наводимо склади інших дивізіонів.

Вища ліга:

«Беркут»

«Худльово»

«Штурм»

«Епіцентр»

«Коритняни»

«Перечин»

«Невицький замок»

«СМЕ»

Перша ліга:

«Тімвір»

«Фенікс»

«Рятівник»

«Будівельник»

«Інваспорт»

«Сторожниця»

«Трактор»

«Шипіт»

Друга ліга:

«КС Ужгород»

«Зіна»

«Ужнет+»

«Лугош»

«Прімадекс»

«Імперія»

«Ядзакі»

«Верховина»

Минулого вікенду пройшли матчі першого туру, а вже цієї суботи та неділі відбудуться ігри другого туру.

Олег МИКИТА