18128
10:08 20.112018

Закарпатським баскетболістам не вдалося обіграти «ДіДіБао»

Спорт 1799

У четвертому турі Першої ліги України з баскетболу «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на виїзді зустрічався із кам’янець-подільським «ДіДіБао». Ігри відбулися 17–18 листопада.

Після чотирьох домашніх перемог на команду Олександра Зубковського чекав важкий виїзд до одного з фаворитів групи. На жаль, ужгородці не змогли створити сенсацію й поступилися в обох поєдинках.

Перша гра. «ДіДіБао» (Кам’янець-Подільський) – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 91:60

На початку гри наші баскетболісти на рівні протидіяли супернику й не відпускали його на велику відстань. Однак уже наприкінці стартової 10-хвилинки далася взнаки висока майстерність гравців «ДіДіБао». Кам’янець-подільські баскетболісти перемогли в першій чверті з різницею в 5 очок (24:19). У наступній 10-хвилинці ужгородцям удалося відновити інтригу та встановити паритет, однак іншої думки був суперник. «ДіДіБао» перед великою перервою додав і заволодів гандикапом у 9 очок (45:36).

У двох наступних чвертях спостерігалася повна перевага господарів. Колектив із Хмельниччини мав менше втрат, здійснив більше перехоплень і надійніше грав на підборах. Як підсумок, рахунок на момент фінальної сирени був 91:60 на користь господарів.

Кращим снайпером поєдинку став закарпатець Володимир Жартун (23 очки). В активі Анатолія Конєва із «ДіДіБао» та Михайла Стонженка із «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» по 18 очок.

Друга гра. «ДіДіБао» (Кам’янець-Подільський) – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 91:68

Наступного дня наші хлопці знову змогли нав’язати супернику боротьбу. У першій чверті гості виявили характер і зайняли лідируючу позицію, однак згодом втратили концентрацію й програли стартову 10-хвилинку. У наступному відрізку гри закарпатці наздогнали суперника і навіть вийшли вперед, але припустилися багатьох помилок і втратили набуту перевагу. Перша половина поєдинку завершилася з рахунком 46:40.

«Гойдалки» в рахунку продовжилися й після великої перерви. Усе ж більше сил на фінальний штурм залишилося в господарів. Якщо третя чверть проходила в рівній боротьбі (19:18), то в завершальній частині зустрічі «ДіДіБао» зіграв упевнено і забезпечив собі прийнятний результат (91:68).

Як і в попередньому поєдинку, найрезультативнішим був Володимир Жартун (23 очки). Також велику кількість очок у скарбничку нашої команди принесли Михайло Стонженко (20) та Олександр Зубковський (19).

У наступному турі ужгородський БК зустрінеться із прямим конкурентом у боротьбі за плей-оф – «Калуш-ПНУ». Матчі відбудуться 1–2 грудня на майданчику «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах