18404
11:07 30.112018

В Ужгороді пройшов шашковий турнір «Золота осінь»

Спорт 5109

Змагання відбулися у середу, 28 листопада.

Участь у турнірі взяли 12 спортсменів з Тячева, Сваляви, Перечина та Ужгорода. Цей турнір має свою давню історію, адже його було проведено уперше з 1984 р. з ініціативи тодішнього керівництва обласної федерації та персональної ініціативи Михайла Рішка.

З того часу ці змагання дуже часто змінювали свій статус і нарешті стали прерогативою міської федерації міста Ужгорода. Завдяки зусиллям активістам федерації, до участі в турнірі залучаються любителі шашок з інших регіонів. Не став винятком і цьогорічний турнір, у якому взяло участь 12 спортсменів з різних регіонів нашого краю.

Шашкісти грали за коловою системою, по 20 хвилин на партію обом учасникам. Спортивна дистанція виявилась серйозним випробуванням для більшості учасників змагань.

Найкраще упорались зі своїм завданням перечинські шашкісти Михайло Поворозник та Іван Бобрик. Саме вони очолоили турнірну ситуацію, зберігаючи позиції лідерів.

Усе вирішив останній тур, де у вирішальному поєдинку між собою перемогу святкував Михайло Поворозник (с. Дубриничі, Перечинський р-н), який у підсумку набрав 19 очок, не зазнавши жодної поразки. Лише на очко від переможця відстав його земляк, першорозрядник Іван Бобрик – 18 очок. Третє почесне місце посів кмс Йосип Ганич (м. Ужгород) – 15 очок.

Переможці та призери були нагороджені кубками, грамотами, медалями різного гатунку. Незважаючи на спортивну напругу і гостру конкуренцію, турнір пройшов досить організовано і коректно.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах