ko.net.ua

Хустські стронгмени встановили нові рекорди України

Минулими вихідними краяни стали свідками встановлення нових рекордів України з дисциплін стронгмену.

Зокрема, відомий хустський спортсмен, чемпіон України з “трак-пулу” Юрій Симоненко в Ужгороді (на відкритті першого на Закарпатті салону електромобілів) учергове здивував публіку своїми силовими досягненнями. Атлет встановив рекорд України в категорії “Спорт” із вправи “трак-пул” (тяга автомобіля в упряжці). Богатир протягнув п`ять з’єднаних між собою електрокарів загальною вагою 10 тонн на відстань 35 метрів. Усе це зайняло у нього 50 секунд, утім, як сам пізніше зізнався, далися вони йому непросто.

“До нас ще ніхто не тягнув електрокари. Було надзвичайно важко здолати цю відстань з такою вагою. Це значне навантаження. Вважаю, це мій особистий рекорд, найкраще досягнення, перевірка не тільки сили, але й витривалості”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” Юрій Симоненко.

Інший атлет, багаторазовий призер чемпіонату та кубку України зі стронгмену, призер відкритого чемпіонату Словаччини Денис Бережник у парі з мукачівцем – не менш титулованим стронгменом Іваном Деркачем – також встановили рекорд у “трак-пулі”. Силачі протягнули 9 електрокарів загальною вагою 18 тонн. А ще на їхньому рахунку рекорд у вправі “ар-овер-арм” (тяга автомобіля у положенні сидячи). Утім, на цьому хустський атлет не планує зупинятися. Наступна його ціль – міжнародні змагання у Вільнюсі (Литва), що відбудуться 9 грудня.

Варто зазначити, що Денис Бережник також пройшов відбір на найпрестижніші змагання планети зі стронгмену “Arnold classic” (м.Колумбус, США). Якщо хустянин заручиться необхідною фінансовою підтримкою, то представлятиме Україну у складі збірної Європи.

Загалом варто відзначити, що стронгмен (як спорт справжніх чоловіків) на Закарпатті стрімко розвивається та набуває все більшої популярності завдяки власне праці та ентузіазму спортсменів-атлетів та за підтримки голови Федерації стронгмену Закарпаття Михайла Гала.

Богдана КЛЕКНЕР