18580
14:28 10.122018

Ужгородські «Карпати» перемагають, а рівень чемпіонату падає

Спорт 1957

Яскраві протистояння кожного вікенду, велика кількість конкурентоспроможних команд, напружена боротьба за чемпіонство, ціла когорта висококваліфікованих гравців, заповнені трибуни – усе це не про жіночу Суперлігу України з гандболу.

Кожного сезону кращим гандболісткам Суперліги надходять вигідні пропозиції від закордонних команд, і наші спортсменки поповнюють ряди інших чемпіонатів, адже економічна ситуація у вітчизняних колективах залишає бажати кращого. Цю тенденцію можна спостерігати й на прикладі «Карпат». За кілька попередніх років з команди пішла ціла когорта гравчинь високого рівня, а от гідної заміни їм не знайшлося. Коли Суперліга втрачає висококваліфікованих виконавців, відповідно падає її рівень. Прикро, що найсильніший жіночий гандбольний дивізіон України наразі переживає складні часи й невідомо коли зможе повернутися хоча б на попередній рівень.

На початку минулого тижня з’явилася інформація, що поєдинки 6-го туру жіночої Суперліги України з гандболу між ужгородськими «Карпатами» та херсонською «Дняпрянкою» відбудуться 7–8 грудня в спортивному залі «УЗОСШІ з ПВОП» (ужгородський ліцей-інтернат). Однак за кілька годин до старту першого матчу протистояння ужгородок та херсонок перенесли до СК «Юність». А згодом і повторний двобій цих команд вирішили зіграти на іншій локації (цього разу на «Карпати-Арені»). Здавалося, що зустріч срібного та бронзового призерів сезону 2017/18 повинна зібрати на трибунах аншлаг, але ні. Поєдинки за участю ужгородок і херсонок відвідали кілька десятків уболівальників. Дуже хочеться сподіватися, що це сталося не через втрату інтересу, а через зміну місця проведення ігор.

А тепер перейдемо до самих протистоянь. Херсонська команда цього сезону демонструє далеко не найкращу свою гру й перебуває в нижній частині турнірної таблиці. Ужгородки йдуть третіми, тож у подібних матчах повинні набирати максимум очок, аби не відпускати лідируючий дует (львівську «Галичанку» та миколаївський «Реал») на велику відстань.

Якщо на стартових хвилинах «Дніпрянці» вдавалося діяти на рівних, то згодом «Карпати» «розкачалися» й почали вміло перегравати свого суперника. Доля обох протистоянь була вирішена вже в першому таймі (у стартовій грі перевага закарпаток сягала 8 м’ячів, а в повторній – 6). Херсонки нічого не змогли протиставити супернику і в другій 30-хвилинці. Ужгородки впевнено контролювали хід зустрічей і довели справу до звитяг. Перший матч між «Карпатами» та «Дніпрянкою» завершився з рахунком 34:21, наступного дня ужгородки перемогли з рахунком 31:22. Найактивнішими у складі нашої команди були Анна Лезінська (13 м’ячів у двох матча), Яна Готра (12), Анастасія Мелекесцева (9) та Анна Тріфонова (9).

Наступні поєдинки ужгородки зіграють на виїзді проти «Броварів». Ігри заплановані на 21–22 грудня. У паралельних матчах 6-го туру миколаївський «Реал» обіграв столичний «Спартак» (36:19, 34:20), а львівська «Галичанка» була сильнішою за «Бровари» (43:13, 38:15).

Олег МИКИТА

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах