ko.net.ua

Кубок Закарпаття з дзю-дзюцу зібрав в Ужгороді понад 50 кращих спортсменів області

Змагання серед дітей, юнаків та дорослих відбулися в суботу, 15 грудня, на базі ужгородської ЗОШ № 20 (ліцей «Лідер»).

До обласного центру Закарпаття з’їхалися 53 учасники з Хуста, Берегова, Іршави і власне Ужгорода. Визначали сильніших у 16 віково-вагових категоріях. Наймолодшому спортсмену було 5 років, найстаршому – 35. Змаганнях проходили за коловою системою. Регламент двобоїв був підібраний таким чином, аби максимально уникнути травм.

Серед наймолодших (5 років) першість виборов Марк Решетар. У віковій категорії 6–7 років золоті медалі здобули Михайло Демчик (легка вага) та Артем Бородько (важка вага). Серед учасників 8–9 років на найвищих місцях п’єдесталу пошани розташувалися: Андрій Боєчко (легка вага), Ілля Коротков (середня вага), Володимир Яворський (середня вага +) та Андрій Локовці (важка вага). У змаганнях дівчат (9–10 років) найкращі результати продемонструвала Дарина Сідак. Переможцями вікової категорії 10–11 років стали: Станіслав Міськов (легка вага), Михайло Буряк (середня вага), Роман Єлєтін (важка вага). Серед 12–13-річних учасників тріумфували Лєвон Петросов (легка вага) та Андріан Костик (важка вага). Чемпіонське звання з-поміж спортсменів 14–15 років вибороли Володимир Баран (легка вага) й Мартін Уйгелі (важка вага). У віковій категорії 16 років та старше не було рівних Олександру Фатільнікову.

Змагання пройшли на хорошому рівні, а учасники відзначилися високим рівнем підготовки. Зазначимо, що це ювілейний, 20-й, Кубок Закарпаття з дзю-дзюцу карате (вперше був проведений у 2009 році). Сподіваємося, що з плином часу згадані змагання будуть прогресувати і давати великий поштовх для розвитку цього виду спорту на теренах нашої області.

Олег МИКИТА