19036
10:39 10.012019

Жіночий футбол Закарпаття 2018 року

Спорт 2351

Було проведено певну роботу, розроблено річний календарний план із проведення чемпіонатів та кубків Закарпатської області відповідно до вікових груп із метою відбору до складу збірної області для участі в чемпіонатах України.

Так, 13 січня 2018 року в м. Ужгород, у спорткомплексі «Юність», проведено новорічно-різдвяний турнір із міні-футболу серед дівчат 2002-2003 років народження. У змаганнях узяло участь 10 команд: із Ужгорода, Мукачева, Берегова, Іршави, Ясіня, Дубового, Виноградова, Великої Доброні, ДЮСШ освіти Хустського району та ДЮСШ «Карпати» із Хуста. 3-4 місця розіграли між собою ДЮСШ освіти з Хустського району та колектив із Королева (Виноградівщина). У фіналі зустрілися команди Ужгорода та Ясіня. Перше місце посіли дівчата з Ясіня, друге – ужгородки, третє – із Королева, а четвертою фінішували представниці Хустського району.

10 березня 2018 року в м. Виноградів проведено турнір, приурочений до дня 8 березня. У змаганнх брали участь 11 команд. 3-4 місця розіграли між собою ДЮСШ освіти Хустського району та «Берегвідейк» із Берегова. У фіналі зустрілися виноградівки та ясінянки. Останні перемогли, відповідно другі –виноградівки, треті – учасниці з Хустського району й четвертий – «Берегвідейк» із Берегова.

30 травня 2018 року в м. Хуст було проведено чемпіонат області серед дівчат 2002-2003 років народження. Змагалися 10 команд. 3-4 місця розіграли між собою колективи з Берегова та Іршави. У фіналі зустрілися Виноградівський район і Дубове з Тячівщини. Перше місце посіла команда Дубового, друге –Виноградівський район, третє – берегівчанки, четверте – дівчата Іршави.

26 жовтня 2018 в м. Іршава проведено чемпіонат області серед дівчат 2003-2004 років народження. Суперничали 9 команд. 3-4 місця розіграли між собою представниці Ясіня та ДЮСШ освіти Хустського району. У фіналі зустрілися Виноградівський район та Дубове Тячівського. Перше місце посіла команда Дубового, друге – вихованки з Виноградівщини, третє – із Ясіня, четверте – ДЮСШ освіти Хустського району.

18 листопада 2018 року в Поляні організовано матч за перший Суперкубок Закарпаття за участі вихованок Дубового (ДЮСШ Тячів) та Ужгорода (ЗОДЮСШ). Володарем Суперкубка стала команда з обласного центру.

Також збірна Закарпатської області брала участь у чемпіонатах України серед дівчат у чотирьох вікових групах: U-14, U-15, U-16 та U-17.

Із 26 по 30 березня 2018 року в м. Миколаїв збірна виступила в чемпіонаті України серед дівчат U-15, де посіла 7 місце з 13 команд. Закарпаття представляли 4 дівчат з Ужгородського району, по 3 – із Рахівського, Хустського й Тячівського, по 1 – з Іршавського й Виноградівського районів.

Із 2 по 6 квітня 2018 року в м. Тернопіль збірна брала участь у чемпіонаті України серед дівчат U-17, де посіла 6 місце з 12 команд. Закарпаття представляли 5 дівчат з Ужгородського району, по 3 – із Хустського й Тячівського, 2 – із Виноградівського, по 1 – з Іршавського й Мукачівського районів. Григорович Дарину було запрошено до тренувального табору збірної України U-19 з Виноградівщини (тренер Михайло Гоздок).

Із 6 по 10 липня 2018 року в м. Тернопіль збірна брала участь у чемпіонаті України серед дівчат U-16, де посіла 6 місце з 13 команд. Закарпаття представляли з Ужгородщини – 4 дівчат, із Хустського, Берегівського й Виноградівського районів – по 3, із Тячівщини – 2 та з Мукачівщини – 1. Кращим воротарем чемпіонату України серед дівчат U-16 було визнано Дарину Рошинець із Хустщини, яку запросили до тренувального табору збірної України U-17 (тренер Василь Ізай), а також надійшов виклик до тренувального табору збірної України U-17 Ірині Гавалець з Ужгородщини (тренер Крістіна Костевка) та Мар’яні Грубінці з Мукачівщини (тренер Вероніка Гливляс).

Із 11 по 16 вересня 2018 року в м. Калуш збірна грала в чемпіонаті України серед дівчат U-14, де посіла 9 місце з 15 команд. Закарпаття представляли з з Ужгородського району – 5 дівчат, із Берегівського й Виноградівського – по 3, із Хустського й Тячівського – по 2. Григу Богдану було запрошено на навчання в школу олімпійського резерву м. Києва, де вона тепер і навчається (тренер Михайло Гоздок).

Слід відзначити роботу тренерів, які покращують рівень жіночого футболу на Закарпатті, а саме: Михайло Гоздок із Виноградова, Михайло Лях з Іршави, Василь Панулін із Берегова, Ірина Янчиюк із Ясіня, Вероніка Гливляс із Мукачева, Крістіна Костевка з Ужгорода, Юрій Шкіндя з Дубового.

Слід подякувати й рефері, які обслуговували матчі обласних змагань. Це –Любов Куніна та Мар’яна Сухан.

Комітет жіночого футболу ФФЗ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах