ko.net.ua

Ужгородці у Німеччині взяли участь у професійному турнірі зі змішаних єдиноборств (ММА)

Ужгородські бійці – тренери Закарпатської обласної федерації шидокан-карате – у Німеччині взяли участь у професійному ММА-турнірі зі змішаних єдиноборств.

На змаганнях «SHOOTO KINGS: VERSUS» у кожного зі спортсменів був заздалегідь визначений суперник, із яким його і очікував двобій. Для Анатолія Ігнатьо, який виступав у ваговій категорії 70,3 кг – це уже не перший поєдинок на професійному рівні. Лише трохи за рішенням суддів ужгородець поступився, втім турнір став ще одним кроком до вдосконалення майстерності.

Анатолій Ігнатьо, боєць, тренер Закарпатської обласної федерації шидокан-карате: «Він проходив у Німеччині, у Ройтлінгені, організовував його шихан Петер Енгерер. Також він є одним із представників організації «SHOOTO». Я за місяць знав, із ким буду битися, часу для підготовки трохи було. Це був 7 поєдинок на професійному рівні, до того була певна пауза. Можливо, якби я переміг, то більше б розслабився, а так поєдинок мене зарядив. Наперед загадувати не люблю, але уже намітив для себе певні цілі, маю план підготовки, сподіваюся підняти власну планку».

Михайло Годинець упевнено і швидко здолав свого суперника ММА у ваговій категорії 87 кг. Підготовка до боїв на професійному рівні вимагає ретельнішої як фізичної, так і психологічної підготовки, — переконаний він. Свої сили уже у квітні Михайло спробує у змаганнях із японського кікбоксингу. Цей бій для ужгородця стане 4 титульним поєдинком у Японії.

Михайло Годинець, голова Закарпатської обласної федерації шидокан-карате: «Рівень бійців дуже високий: хлопці пройшли чимало аматорських турнірів, мають рівень на професійній арені. Для мене він пройшов досить легко. Суперник виявився трохи вищим, ніж я думав, то довелося одразу бій переводити у партер. Вдалося перемогти його за 40 секунд. Втім, мандражу, емоцій було дуже багато. Рівень турніру дуже відрізняється від аматорського, це уже більше шоу. І це є ще більшою відповідальністю, психологічним навантаженням для спортсменів».

Усі тренери Закарпатської федерації шидокан-карате прагнуть стати хорошими прикладами для власних вихованців. Набір у групи триває протягом року, якихось вікових обмежень не називають та закликають долучатися до занять спортом.

Михайло Годинець, голова Закарпатської обласної федерації шидокан-карате: «Закарпатська федерація шидокан буде працювати, як усе, у напрямку повноконтактних бойових мистецтв. У нас є дуже багато різних можливостей, навіть у тому ж «SHOOTO» будемо розвиватися. Набір у нас триває протягом року. У групах є діти від 4 років, також і дорослі групи, вікових обмежень як таких немає – набираємо хлопців і дівчат, які хочуть займатися повноконтактних боях, які хочуть розвиватися як у спорті, так і загалом».

Тренування відбуваються у залі на вул. Минайській, в ужгородській гімназії та у 20-ій школі. Разом із юними вихованцями, тренери готуються до всеукраїнських турнірів та чемпіонатів Європи і світу. При цьому, не забуваючи й про індивідуальні старти. Також, уже у лютому в Ужгороді проведуть безкоштовний тренувальний семінар із шидокан-карате та відкритий чемпіонат Закарпаття із про-карате, повідомляє Uzh Inform.