ko.net.ua

Чемпіонат Закарпаття з хокею: лідерство «Синевира», третя позиція чинних чемпіонів. ФОТО

Протягом трьох тижнів, 29 грудня – 20 січня, проходили ігри першого етапу чемпіонату області з хокею сезону 2018/19.

Традиційно першість Закарпаття, у якій беруть участь чотири команди («Ужгородські вовки», «Синевир», «Спартак», «Шахтарські барси»), складається з двох етапів: регулярного чемпіонату (6 турів) та раунду плей-оф (півфінали й матчі за «бронзу» і «золото»).

Позаду 12 протистоянь, сповнених інтриги, ефектних взяттів воріт, яскравих індивідуальних дій та завзятої боротьби з першої й до завершальної хвилини. Якщо в минулих сезонах дует лідерів відчутно переважав своїх опонентів і більшість матчів завершувалася прогнозованим результатом, то цьогоріч команди з нижньої частини турнірної таблиці підтягнулись і нав’язують іменитим суперникам серйозну боротьбу. Непередбачуваність, що з’явилася цьогоріч, робить чемпіонат цікавішим.

Найкращу гру наразі демонструє «Синевир», який у шести поєдинках здобув чотири перемоги (дві зустрічі завершилися поразкою). Це дозволило йому розташуватися на першій позиції в турнірній таблиці і стати головним претендентом на чемпіонство. Відчутно додав минулорічний аутсайдер – «Спартак», який із шести ігор програв тільки дві (стільки ж перемог та нічиїх). Не відзначаються стабільністю чинні чемпіони. «Ужгородські вовки» чергують вдалі матчі з невдалими. У шести турах вони здобули тільки дві вікторії. Щодо інших чотирьох матчів, то одного разу команда зіграла внічию і тричі зазнала поразки. Гірше за всіх виступають «Шахтарські барси», які тільки раз змогли довести гру до переможного результату. Попри те, що в їхньому активі лише одна звитяга, вони відзначаються непоступливістю, і це сприяло трьом нічиїм. Інші дві гри завершилися на користь суперників.

Попереду найцікавіше – раунд плей-оф. Саме він визначить цьогорічних тріумфаторів і призерів обласної першості. Перший етап змагань залишив більше запитань, аніж дав відповідей. Головною інтригою, безперечно, є те, чи зможуть «Ужгородські вовки» захистити чемпіонський титул. Цікавою також обіцяє бути боротьба за бронзові медалі.

Олег МИКИТА