ko.net.ua

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» переконливо обіграв львів'ян

Поновилися змагання в Першій лізі України з баскетболу. У рамках 8-го туру, який проходив 19–20 січня, «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на виїзді протистояв команді «Львів-УАД».

Нагадаємо, що ужгородський БК цього сезону відчутно додав і перебуває серед лідерів групи № 3. Попри те, що команда Олександра Зубковського вже здобула путівку в плей-оф, вона продовжує демонструвати якісну гру й боротися за найвищий результат у кожному матчі.

До міста Лева наш колектив вирушив винятково за максимальним успіхом. Із поставленими завданнями ужгородські баскетболісти впоралися і збагатили свою скарбничку на чергові чотири залікові бали.

Перша гра. «Львів-УАД» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 76:88

Якщо на стартових хвилинах господарі діяли на рівних, то згодом гості заволоділи ініціативою й узяли гру під свій контроль. Закарпатці непогано забезпечували захист і переважали опонента в реалізації кидків. Чудова гра одного з лідерів ужгородського БК – Михайла Стоноженка – сприяла тому, що відрив у рахунку з плином часу збільшувався і на екваторі матчу сягнув 12 очок (35:47).

Не було рівних нашій команді і в третій 10-хвилинці, яка завершилася на користь закарпатців – 15:27. Загальний рахунок 50:74 перед фінальною чвертю сприяв збереженню сил на другий поєдинок, який відбувся вже наступного ранку. Ужгородці поступилися в четвертій 10-хвилинці (26:14), але святкували загальну перемогу – 76:88. Найбільше очок у складі «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» набрали Михайло Стоноженко (29) та Сергій Заєць (19). Відзначимо, що 15 із 38 кидків з-за меж 3-очкової дуги у виконанні гостей завершились успіхом.

Друга гра. «Львів-УАД» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 68:87

Львів’яни не змогли порадувати своїх прихильників позитивним результатом і цього разу. Підопічні Олександра Зубковського в першій чверті зробили ставку на надійну гру в обороні. Львів’янам було складно проходити міцний захисний опір суперника, і вони набрали всього 9 очок. Натомість ужгородці добре діяли не тільки позаду, а й попереду. 24 набрані очки сприяли 15-очковій перевазі вже в першій чверті. Фундамент майбутньої перемоги був закладений успішно.

У другій 10-хвилинці львів’яни додали й чинили гідний опір закарпатцям. Команди показали яскравий і результативний баскетбол (53 набрані очки на двох (25:28). З огляду на рівень команд у нинішньому сезоні, відіграти 18-очкове відставання в другій половині зустрічі господарям буде не до снаги.

Ужгородці поступилися в третій чверті (22:15), але впевнено провели завершальну (12:20). Фінальна сирена зафіксувала чергову перемогу закарпатської команди з рахунком 68:87. Чудові снайперські показники продемонстрував Сергій Заєць, якому вдалося здобути 38 очок.

Олег МИКИТА