19379
12:03 7.022019

Закарпатка Аннамарі Данча дала ексклюзивне інтерв’ю після здобуття «срібла» на чемпіонаті світу зі сноубордингу

Спорт 6906

5 лютого увійшло в історію не тільки закарпатського спорту, а й всеукраїнського. Збірна України вперше в історії проведення чемпіонатів світу зі сноубордингу виборола медаль.

На чемпіонаті світу з фристайлу та сноубордингу, який проходить у США з 1 по 10 лютого, закарпатська сноубордистка Аннамарі Данча у паралельному слаломі завоювала срібну медаль.

Відома спортсменка стала одною з головних сенсацій змагань. Аннамарі за результатами кваліфікації пробилася до топ-16 тільки з 15-им результатом. Згодом вона впевнено подолала 1/8 та 1/4 фіналу. У півфіналі Данча взяла гору над бронзовою призеркою Олімпійских ігор-2018 німкенею Рамоною Гофмайстер. У головному заїзді змагань представниця України мірялася силами із швейцаркою Жюлі Зогг. Спортсменки йшли в одному темпі, однак на фініші українка поступилася з різницею менш ніж в одну секунду. Таким чином, Данча стала срібною призеркою змагань.

У ексклюзивному інтерв’ю для «Карпатського об’єктива» Аннамарі поділилася враженнями від перемоги та розповіла про плани на другу часину сезону.

– Їхавши на змагання, який результат вважали для себе хорошим? І які емоції відчували, коли зрозуміли, що здобули «срібло» чемпіонату світу?

Я хотіла здобути медаль. Напевно, ніхто окрім мене в це не вірив. Але я увесь січень наполегливо готувалася і сподівалася показати високий результат. Я була неймовірно щасливою, коли зуміла посісти високе друге місце. Перед кожним стартом я молилася, щоб змогла доїхати першою. Так виходило, що мої суперниці помилялися (падали, або ж вилітали за межі траси), а я чітко і стабільно рухалася до фінішу.

Що можете сказати про суперниць, з якими боролися за призові місця?

Всіх своїх суперниць я добре знаю, адже ми виступаємо разом з дитинства. Я неодноразово з ними зустрічалася ще на юніорських чемпіонатах та кубках світу.

– «Срібло» ЧС найвище досягнення у вашій професійній кар’єрі?

Так, на дорослому світовому рівні ця медаль є моїм найвищим здобутком. Також для мене є цінним тріумф на юніорському чемпіонаті світу 2010 року. Там мені вдалося здобути золоту сніжинку.

Які плани на сезон 2018/19 років?

Після цих змагань ми планували поїхати на чемпіонат Канади, однак зважаючи на хороший виступ на чемпіонаті світу прийняли рішення трохи відпочити і подорожувати США, адже зворотній білет до України на 16 лютого, тож у дні, які залишилися хочу насолодитися цією країною. У лютому буде проведено два етапи кубка світу, але через брак коштів участь у них я не братиму. А от на етапах кубка світу у Швейцарії (9 березня) та Німеччині (24 березня) я змагатимуся. Також у планах виступ на чемпіонаті України, який пройде 27-28 лютого.

– У вас за плечима чималий досвід виступів на змаганнях найвищого рівня. Ви пройшли через багато перепон та досягли високих результатів. На вашу думку, якими якостями повинен володіти сноубордист, аби досягти успіху?

У 2015 році я народила доньку. До того мої результати стояли на одному місці, а то й погіршувалися, а от після – вийшла на вищий рівень, ніж до цього. Людина з віком стає мудрішою, може краще проаналізувати свої дії, стає стійкішою у психологічному та емоційному планах. Тому мені здається, що вся справа в досвіді. Це особисто для мене так. А от, наприклад, у змаганнях чоловіків дворазовим чемпіоном став 19-річний хлопець. Тому у кожного своя формула успіху.

Яка найбільша спортивна мрія у вашому житті?

Як і всі спортсмени, прагну здобути олімпійське «золото». Але й крім цього є багато титулів, які б хотілося записати до свого активу. Зокрема, перемога в загальному заліку кубка світу. Загалом у спорті завжди є до чого прагнути. Головне – постійно працювати над собою і все поступово повинно прийти. Хочеться сподіватися, що ця медаль стане тільки початком моїх звершень.

Ми у свою чергу вітаємо Аннамарі Данчу із високим результатом на чемпіонаті світу та бажаємо нових перемог у житті та спорті!

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах