ko.net.ua

В ужгородських «Карпат» попереду важливі та принципові протистояння

Вже сьогодні поновлюється боротьба в жіночій Суперлізі України з гандболу. Перший офіційний матч 2019 року ужгородські «Карпати» проведуть проти львівської «Галичанки».

Після 7 зіграних турів (14 матчів) лідерство втримує «Галичанка» (27 очок), другими йдуть «Карпати» (22), а на третій позиції розташувався миколаївський «Реал» (19).

«Карпати» та «Галичанка» – найсильніші жіночі гандбольні команди нашої держави. Кожного сезону перед ними стоїть завдання боротися за найвищі місця. Їхні очні протистояння – це завжди динамічний та яскравий гандбол, боротьба з першої й до завершальної хвилини, емоції, непередбачуваність… А коли на кону стоять ще й турнірні завдання, усе це множиться на два.

Команди вже зустрічалися між собою в сезоні 2018/19 років. У рамках 3-го туру «Галичанка» на своєму майданчику зуміла здобути дві перемоги (24:21, 32:23). Тепер «карпатівки» прагнуть узяти реванш в Ужгороді. Матчі 8-го туру між принциповими суперниками пройдуть 8 (початок о 19.00) та 9 лютого (об 11.00) в СК «Юність».

Нагадаємо, що українська Суперліга складається з двох етапів: на першому команди проводять «здвоєні ігри» за коловою системою з роз’їздами у два кола (кожен колектив повинен зіграти по 20 ігор), на другому – ГК діляться на дві групи (А – команди, що на попередньому етапі зайняли 1–3-тє місця, та Б – колективи, які перебували на 4–6-му місцях). У рамках цього етапу кожен гандбольний клуб повинен зіграти ще 6 матчів (по три з кожною командою своєї групи). Якщо після завершення 26 поєдинків різниця в очках між колективами, що зайняли 1-ше та 2-ге місця становитиме 5 очок або менше, то для визначення чемпіона буде проведена серія ігор до двох перемог.

Як бачимо, в ужгородок залишаються хороші шанси поборотися за золоті медалі, однак для цього необхідно плідно працювати й виборювати максимальний результат чи не в кожній зустрічі.

В інших матчах 8-го туру миколаївський «Реал» прийме «Бровари», а херсонська «Дніпрянка» на своєму майданчику зійдеться зі столичним «Спартаком».

Олег МИКИТА