ko.net.ua

Сьогодні «Минай» проведе перший поєдинок на турнірі в Івано-Франківську

14 лютого в ФК «Минай» починається друга половина тренувальних зборів. Команда візьме участь у «Кубку міського голови Івано-Франківська» – товариському турнірі, де гратимуть 8 колективів із Західної України.

 

«Минай» стартує у ньому саме на День святого Валентина. Після гри «Калуша» із юнаками «Прикарпаття» та офіційного урочистого відкриття турніру, о 15.45 на стадіоні «Хет-трик» «минайці» вийдуть грати з командою «Агронива» (село Заводське, Чортківський р-н, Тернопільська обл.). Хоч турнір і товариський та головна мета його виключно у підготовці до сезону та перегляду новачків, «минайці» прагнутимуть у цьому матчі здобути тільки позитивний результат.

У першу чергу він потрібен для покращення емоційного стану. Все-таки, у цьому році «минайці» ще не вигравали. По-друге, три очки в матчі вимагає сама система турніру. Далі у групі буде «Калуш» та U-19 «Прикарпаття», який все-таки грає у себе вдома, тому має додаткову перевагу. А набирати очки потрібно – для виходу в фінальний етап.

До того ж, рівень «Минаю» та команди з Тернопільщини доволі різний. ФК «Агронива» (Заводське) – представник чемпіонату Тернопільської області. Вони дебютант вищої ліги відповідної першості, в минулому сезоні ще називалися ФК «Заводське». Ребрендинг клубу очевидно пов’язаний зі сферою діяльності президента футбольного клубу Богдана Федорківа, який займається аграрним бізнесом.

Цього сезону команду очолив 33-річний Андрій Краснянський. Колектив зібрався тільки цього місяця – у Тернопільській області у них розпочалися перші збори, де вони робили акцент на фізику. Гра з «Минаєм» для них – перший серйозний іспит після підготовки, тому футболісти з Тернопільщини будуть прагнути проявити себе з найкращої сторони.

З іншої сторони, гра для «минайців» також буде нелегкою. Команда буде грати після довгого переїзду з Ужгорода, до того ж у складі нашого колективу чимало новачків і до оптимальної форми команди ще далеко. Тому матч обіцяє бути цікавим, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».