ko.net.ua

Зимова першість Закарпаття з футболу: огляд матчів 3-го туру

23–24 лютого у смт Середнє та м. Виноградів (стадіон «Пластмасовик») пройшли ігри третього туру Зимової першості Закарпаття з футболу 2019.

Група А

«Середнє» – СДЮСШОР (Ужгород) – 2:1

Голи: Михайло Лемак 75 – Віталій Медведєв 36, Влад Яковлєв 72.

Нарешті середнянці змогли втілити свої дії в результат. У матчі вони володіли перевагою, однак реалізація знову давалася нелегко. Утім, за рахунок досвіду підопічні Вадима Дьордя виграли. Потрібно віддати належне й вихованцям Володимира Мухлиніна: команда СДЮСШОР чинила суперникові гідний опір і навіть змогла забити. Загалом поєдинок відбувався за морозу й сильного вітру, тож футболістам, як і тим, хто їх підтримував, довелося нелегко.

«Ужгород» – «Мостиська» (Львівська обл.) – 5:0

Голи: Антон Предчук 16, 37, Богдан Павлич 20, Іван Русин 88, Андрій Лазар 90.

У доволі коректному матчі домінували номінальні господарі, що й відобразив кінцевий результат. Ефективно команда Мирослава Бабяка заграла ближче до середини першого тайму. Спочатку удало на добиванні відзначився ніким не прикритий Антон Предчук. Відтак красивим ударом метрів із 22 м’яч у сітку увігнав № 22 Богдан Павлич. А до перерви комфортні 3:0 установив той же Предчук, записавши до свого активу дубль. У другому таймі характер матчу не змінився. Більше того, львів’яни, котрі, щоправда, через хвороби не виставили оптимальний склад і взагалі приїхали без замін, могли пропустити й більше, але вдало діяв їхній голкіпер. І все ж під завісу зустрічі команда з обласного центру ще двічі відзначилася. Отож 5:0 – відмінний результат. Ужгородці впевнено закріпилися на другій позиції в групі.

«Витязь» (Концово) – МФА U-19 (Мункач) – 2:1

Голи: В’ячеслав Ковтан 15, Руслан Соскида 40 – Ігор Королевич 62.

Продовжують приємне враження справляти підопічні Тараса Вайданича. Команда «Витязь» у Зимовій першості здобула третю перемогу поспіль. На виграш, звичайно, працювала вся команда, однак відзначилися (уже не вперше) головні ударні сили – В’ячеслав Ковтан і Руслан Соскида. Забезпечивши собі перевагу в два м’ячі, концівські футболісти тактично грамотно довели поєдинок до перемоги. Водночас слід похвалити й мукачівців. Підопічні Віктора Ряшка, поступаючись досвідом суперникові, достойно виглядали, діяли до кінця й зуміли скоротити відставання в рахунку.

Група В

«Н.Коропець» – ФК «ОК ДЮСШ Невицький замок» (Невицьке) – 3:2

Голи: Віталій Кравчак 63, Генріх Мкртчян 66, Іван Фенчак 78 – Максим Климпуш 23, Павло Волонтир 85.

У матчі вистачало певного шалу та ігрової інтриги. «Н.Коропець» підтвердив статус фаворита зустрічі, хоч перемога команді з Мукачівщини далася нелегко. Більше того, після першого тайму представник Ужгородщини вигравав 1:0. Утім, після перерви все склалося не за сценарієм «Невицького замку». На 59 хв. невелика сутичка між гравцями призвела до серії жовтих карток, після чого рахунок став 1:1. А на 65 хв. номінальні гості залишилися в меншості, чим невдовзі й скористався суперник.

«Фаворит» (Шишлівці) – «Ракошино» – 1:10

Голи: Віктор Готра 18 – Дмитро Яцина 20, 80, Вадим Курта 29, 42, Євген Обдирко 34, 43, Олександр Лазар 60, Станіслав Кохан 64, 84, Олександр Микита 66.

Результат говорить сам за себе, хоч «Фаворит» і першим відкрив рахунок. Уже в першому таймі ракошинці перевиконали завдання, забивши 5 голів. Притому на 35 хв. Юрій Сінкін не реалізував пенальті. Після перерви команда з Мукачівщини атакувального темпу не збавляла.

«Сокіл» (Кінчеш) – «Бобовище» – 1:1

Голи: Девід Ніцкулич 58 – Роланд Шольц 87.

Основні події в матчі розгорнулися після перерви. У «Сокола», який добре розпочав другий тайм, спрацювала заміна, і кінчешці повели. Утім, наприкінці зустрічі бобовищанці зуміли відігратися й навіть мали шанси забити ще, та все ж у поєдинку було зафіксовано нічию.

Група С

«Заріччя» – «Карпати» (Дубове) – 2:0

Голи: Юрій Булеза 28, Олександр Міклош 42.

Те, що група С, мабуть, найважча, засвідчила й ця гра. «Заріччя», яке непогано проявило себе в Зимовій першості, цього разу змогло виграти в чемпіона Східної зони першої ліги. Матч видався непростим, було багато попереджень, та влучні удари до перерви принесли перемогу команді з Іршавщини.

«Карпати» (Рахів) – «Севлюш» (Виноградів) – 0:2

Голи: Артур Вайда 8, Михайло Чедрик 28.

Виноградівці продовжують нарощувати футбольні м’язи, цього разу здолавши рахівців. Прогнозовано перевага була на боці чемпіона області, а досягти бажаного підопічні Валентина Слюсаря змогли двічі ще в першому таймі. Притому в захисті відіграли на «0».

«В. Копаня» – «Вільхівці» – 1:5.

Голи: Михайло Свищо 37 – Євгеній Лукіяник 3, Мирослав Мудра 39, 89, Юрій Мушка 63, Іван Куцин 78.

На «Вільхівці» великокопанців не вистачило. Представник Тячівщини зіграв упевнено, атакувально, про що й засвідчив рахунок. Щоправда, у першому таймі 1:2 для колективу з Виноградівщини ще були обнадійливими. Однак після перерви підопічні Юрія Бучка не залишили жодних шансів суперникові.

Федерація футболу Закарпаття