19839
12:44 26.022019

На турнірі в Івано-Франківську «Минай» виборов «срібло»

Спорт 2557

У рамках підготовки до другої частини Другої ліги України головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – узяла участь у ІІ традиційному турнірі «Кубок міського голови Івано-Франківська» в однойменному місті.

Змагання проходили з 14 по 24 лютого. Усього участь у турнірі взяли 8 колективів, які були поділені на два квартети. Закарпатці ввійшли до групи А, де їхніми суперниками стали «Агронива» (Чортківський район, Тернопільська обл.), U-19 «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)  та «Калуш».

У стартовій грі «минайці» зустрілися з аматорами з Тернопільщини. Команда Ігоря Харьковщенка за багатьма показниками переважала «Агрониву» й здобула переконливу перемогу з рахунком 8:1. Згодом представники Срібної Землі протистояли принциповому супернику в Другій лізі України – ФК «Калуш». Поєдинок вийшов цікавим та результативним і завершився мінімальною перемогою команди з Івано-Франківщини (2:3). У завершальній грі групового етапу «Минай» грав із «Прикарпаттям» U-19. Наша команда провела хороший поєдинок і виборола позитивний результат. Фінальний свисток зафіксував звитягу закарпатців з рахунком 5:0. Таким чином, з другого місця колектив з Ужгородщини пройшов до 1/2 фіналу.

У півфінальній грі «минайці» зустрілися із переможцем групи В – представником Першої ліги України – ФК «Прикарпаття» (Івано-Франківськ). Поєдинок вийшов цікавим і тримав у напрузі з першої і до завершальної хвилини. Уже в дебюті матчу команди обмінялися голами, а на старті другого тайму «прикарпатці» вийшли вперед. На 70-й хв. закарпатці вирівняли становище (2:2) і перевели гру в серію післяматчевих пенальті. Фортуна цього дня була на боці закарпатців (6:5).

У фінальному матчі наша команда зустрілася із рівненським «Вересом», який також виступає у третьому за силою дивізіоні нашої держави. В основний час переможця виявлено не було (0:0), а от у серії післяматчевих пенальті влучнішими були рівняни (3:5).

Тож переможцем ІІ традиційного турніру «Кубок міського голови Івано-Франківська» став рівненський «Верес». Срібні нагороди дісталися «Минаю», а бронзові – «Прикарпаттю». Відзначимо, що кращим воротарем турніру визнали новачка закарпатського клубу – Артема Кулініча.

Також під час зборів в Івано-Франківську закарпатська команда провела товариський матч із «Прикарпаттям». Та гра завершилася на користь іванофранківців (1:3).

«Минайці» забили на цих зборах 18 голів. Найбільше м’ячів на рахунку Анатолія Нурієва (4). По два голи забили Яромир Лобода, Василь Пиняшко та Роберт Гегедош. Ще по одному результативному удару завдали Вадим Страшкевич, Артур Карноза, Юрій Путраш, Максим Гавриленко та Василь Беца.  Ще три голи забили гравці, які були в команді на перегляді.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах