19977
10:49 8.032019

Товариський матч: «Минай» здобув переконливу перемогу над «Ужгородом»

Спорт 1612

Вчора, 7 березня, у смт Середнє відбулася товариська гра між ФК «Минай» та ФК «Ужгород».

Матч з «Ужгородом» став першим спарингом «Минаю» після повернення з Івано-Франківська. Після Кубка міського голови команда тренувалася у фітнес-залі, працювала на полі, потім було пару днів відпочинку.

Тим не менше на спаринг з «Ужгородом» команда зібралася та видала бойовий матч. Все-таки, сусіди з обласного центру ще з чемпіонату Закарпаття залишаються досить принциповим суперником. І підопічні Ігоря Харьковщенка не підвели своїх вболівальників, хоч і в «Ужгорода» мотивації вистачало.

«Минайці» не стали змінювати своїм традиціям та почали грати першим номером. Володіли м’ячем, диктували темп, пресингували де потрібно. І це дало результат вже на 5 хвилині. Карноза, якому виділили на полі роль під єдиним нападником Нурієвим, зробив вишукану розрізну передачу на Пиняшка і Василь переграв голкіпера «Ужгорода» – 1:0.

Швидкий гол не особливо змінив сюжет гри. «Минайці» були швидші та потужніші, тому забрати м’яч в них було складно. Команда І. Харьковщенка постійно шукала варіанти в атаці і знаходила їх. Особливо непогано працював правий фланг, звідки то Пиняшко, то Беца робили простріли на Нурієва. Анатолій був активний – проте не використав два дуже хороші моменти. Натомість як завжди був точним зі стандарту. Вірніше з пенальті, яке сам і заробив. Беца виводив його на побачення із голкіпером, але Нурієва збили. Вирок він виконав чітко – 2:0.

А що опоненти? У них можливостей в атаці не було багато, але вони гостро кусалися. Все-таки, у їх складі грав знаний майстер Адріан Пуканич, екс-гравець збірної України та донецького «Шахтаря». І завдяки його класу час від часу у гру вступав Артем Кулініч – особливо турбували його зі стандартів. Так, із кутового ледь не відзначився форвард «Ужгорода» Русин, але наш голкіпер був на висоті.

Тим не менше, «Минай» ініціативу свою не втрачав у першій половині гри. У другому таймі тренерський штаб команди змінив склад, дав можливість відчути ігровий ритм всім гравцям. Через це «Ужгород» заволодів м’ячем, але особливо розгулятися у своїх воріт «Минай» не дозволив – захист теж непогано відпрацьовував, заглушуючи атаки суперника ще у зародку. Хіба форвард «Ужгорода» Предчук мав можливість відзначитися, але голкіпер Андрій Попович, який вийшов на заміну, зіграв грамотно та надійно.

В останні 10 хвилин «Минай» значно збільшив темп та почав грати динамічніше. Чим і добив суперника. Третій гол спорудили гравці, які вийшли на заміну у другому таймі: Лобода, Путраш та Гегедош. Яромир розігнав атаку, увірвався лівим флангом у штрафну, віддав Юрію, а той переправив Роберту і останній з лінії штрафної забив свій вже 10-ий гол у ворота «Ужгорода» трирічну історію протистоянь. Матч так і завершився з рахунком 3:0.

Як розповів після гри головний наставник Ігор Харьковщенко, це був корисний спаринг, який відповів на питання – де ще слід попрацювати, які позиції підсилити. Час на це ще є – до першого офіційного матчу ФК «Минай» в цьому році залишилося рівно один місяць. Попереду у команди ще буде декілька товариських ігор, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини