ko.net.ua

Ужгородські «Карпати» двічі поступилися миколаївському «Реалу»

У рамках 10-го туру жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» на виїзді протистояли «Реалу». Ігри відбулися 15–16 березня.

Обидва колективи ведуть боротьбу за медалі, тож їхні очні протистояння обіцяли бути цікавими. У першому колі змагань «Карпати» та «Реал» зустрічалися в Ужгороді. В перший ігровий день перемогли закарпатки (24:21), а от наступного дня тріумфували миколаївки (22:23).

Напередодні матчів 10-го туру «Карпати» поступалися майбутньому супернику одним заліковим балом, однак мали на дві гри менше.

Перший поєдинок. «Реал» (Миколаїв) – «Карпати» (Ужгород) – 30:24

Стартова 10-хвилинка цього матчу виявилася вирішальною. Обидві команди, в першу чергу, зробили акцент на міцному захисті. Якщо в миколаївок із цим проблем майже не було, то в обороні ужгородок були шпарини (цим уміло користувався суперник). У вищезгаданий відрізок гри «Карпати» зуміли завдати тільки два точні кидки, в той час як «Реал» провів 8 результативних атак. У другій частині першого тайму команда Віктора Чернова змогла додати в захисті, однак переломити хід поєдинку не вдалося. Господарки також активно йшли вперед і ще до перерви збільшили свій гольовий доробок до 15 м’ячів. На відпочинок команди пішли за рахунку 15:11.

У другому таймі «карпатівкам» удалося трохи вирівняти гру, однак зачепитися за позитивний результат завадила голкіпер «Реалу» – Ірина Никіфорук, яка цього дня показувала надійну гру і неодноразово рятувала свою команду. Миколаївки впевнено довели справу до переконливої вікторії з рахунком 30:24. Найрезультативнішими у складі «Карпат» були Мілана Шукаль (6 м’ячів), Яна Готра (5), Наталія Шипляк (5) та Анна Лезінська (5). По одному результативному удару завдали Каріна Байрак, Софія Безрукова і Анна Тріфонова.

Другий поєдинок. «Реал» (Миколаїв) – «Карпати» (Ужгород) – 22:19

Стартовий відрізок наступного матчу був за ужгородками. Наші дівчата вміло оборонялися, якісно проводили атакуючі дії і за підсумками 12 зіграних хвилин заволоділи перевагою у п’ять м’ячів (1:6). Миколаївки спокійно сприйняли відрив суперника, перебудували свою гру і ще до перерви зуміли скоротити відставання до двох точних кидків (10:12).

Як завершення першої 30-хвилинки, так і початок другої були за «Реалом». Підопічні Наталії Пархоменко змогли не тільки вирівняти становище, а й вийшли вперед (13:12). Переломним моментом став екватор другого тайму. Господарки стримали тиск «Карпат», завдали кількох важливих результативних кидків і створили комфортний гандикап у три м’ячі (18:15). Втрачена набута перевага не зламала дух команди-гостей, яка за три хвилини до завершення зустрічі скоротила відставання до мінімуму (20:19) і мала нагоду вирвати позитивний результат, однак «Карпати» припустилися кількох важливих помилок, які нівелювали сподівання закарпатських вболівальників на перемогу. «Реал» тим часом закинув ще два м’ячі й довів справу до необхідної вікторії (22:19).

Найбільшу кількість результативних кидків завдали Анна Лезінська (5) та Наталія Шипляк (4). По три гольові атаки в активі Анастасії Мелекесцевої та Яни Готри. По одному разу засмутили кіпера суперника Каріна Байрак, Євгенія Когуч, Софія Безрукова та Анна Тріфонова.

Після десяти зіграних турів команди – учасниці Суперліги діляться за турнірним принципом на дві групи по три колективи. Після першого етапу змагань лідирує львівська «Галичанка» (35 очок), другим іде «Реал» (29), а на третій позиції розташувалися «Карпати» (24). Зазначимо, що в ужгородської команди зіграно на дві гри менше. Незалежно від того, як завершаться матчі між «Карпатами» та «Спартаком», розподіл місць у трійці кращих не зміниться. Тож саме ці три колективи продовжать боротися за чемпіонство в наступному етапі змагань, який складатиметься з трьох з’їзних турів. В іншій групі між собою зіграють херсонська «Дніпрянка», «Бровари» та столичний «Спартак».

Олег МИКИТА