20280
14:38 25.032019

ФК «Минай»: третій тренувальний збір та товариські матчі в Угорщині

Спорт 1912

Головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – активно готується до поновлення змагань у Другій лізі України.

З 13-го до 24-го березня команда з Ужгородщини провела третій підготовчий збір на базі «Камелоту» в селі Кам’яниця. Графік у футболістів був насиченим: по два тренування на день (зранку і ввечері). Гравці покращували фізичну форму, працювали з м’ячем та відпрацьовували різні тактичні схеми.

У рамках цього тренувального збору команда провела товариські ігри в Ньїредьгазі та Балмазуйвароші з місцевими командами. Обидва ФК учасники Першої ліги Угорщини (другий за потужністю футбольний дивізіон держави).

21 березня «Минай» на виїзді зустрівся із «Спартакусом», який іде на 9-й позиції у Першій лізі. Вже на стартових хвилинах матчу господарі зусиллями Адама Тота відкрили рахунок. Закарпатці швидко відійшли від пропущеного м’яча і почали створювати гострі моменти біля воріт суперника. Наприкінці першого тайму після розіграшу кутового відзначився Максим Гавриленко.

У другій половині зустрічі на полі точилася цікава боротьба, а долю зустрічі вирішив Микуляк. Одна з перспективних атак закарпатської команди завершилася асистом Василя Беци, після якого майстерно пробив Владислав. У підсумку поєдинок завершився вольовою звитягою команди Ігоря Харьковщенка (1:2).

Через два дні, 23 березня, «Минай» зіграв ще один товариський матч у сусідній Угорщині. Цього разу суперником був «Балмазуйварош», який іде 16-им у Першій лізі. Закарпатці частіше володіли м’ячем і подекуди створювали небезпечні моменти, однак витиснути з них максимум ніяк не вдавалося. У першому таймі хорошу нагоду відзначитися мав Нурієв, однак Анатолія підвела реалізація. У другій половині гри перевага також була на боці нашої команди, але забити бажаний м’яч так і не вдалося. Близькими до взяття воріт були Анатолій Нурієв, Василь Пиняшко та Іван Капустей. Вболівальники, які відвідали цей поєдинок, так голів і не побачили. Гра завершилася нульовою нічиєю.

Два вищезазначені поєдинки закарпатська команда може занести собі в актив, адже на хорошому рівні протистояла представникам Першої ліги Угорщини. Футболісти мали змогу набрати форму, здобути важливу ігрову практику та відпрацювати тактичні схеми.

До поновлення змагань у Другій лізі України залишилося трохи менше двох тижнів. У рамках 18-го туру «минайці» на виїзді зустрічатимуться із чернівецькою «Буковиною». Майбутній суперник нашого ФК йде на крайній позиції турнірної таблиці (12 очок), у той час як «Минай» разом із житомирським «Поліссям» очолюють чемпіонську гонку (в активі обох колективів по 30 залікових балів).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини