ko.net.ua

ФК «Минай»: третій тренувальний збір та товариські матчі в Угорщині

Головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – активно готується до поновлення змагань у Другій лізі України.

З 13-го до 24-го березня команда з Ужгородщини провела третій підготовчий збір на базі «Камелоту» в селі Кам’яниця. Графік у футболістів був насиченим: по два тренування на день (зранку і ввечері). Гравці покращували фізичну форму, працювали з м’ячем та відпрацьовували різні тактичні схеми.

У рамках цього тренувального збору команда провела товариські ігри в Ньїредьгазі та Балмазуйвароші з місцевими командами. Обидва ФК учасники Першої ліги Угорщини (другий за потужністю футбольний дивізіон держави).

21 березня «Минай» на виїзді зустрівся із «Спартакусом», який іде на 9-й позиції у Першій лізі. Вже на стартових хвилинах матчу господарі зусиллями Адама Тота відкрили рахунок. Закарпатці швидко відійшли від пропущеного м’яча і почали створювати гострі моменти біля воріт суперника. Наприкінці першого тайму після розіграшу кутового відзначився Максим Гавриленко.

У другій половині зустрічі на полі точилася цікава боротьба, а долю зустрічі вирішив Микуляк. Одна з перспективних атак закарпатської команди завершилася асистом Василя Беци, після якого майстерно пробив Владислав. У підсумку поєдинок завершився вольовою звитягою команди Ігоря Харьковщенка (1:2).

Через два дні, 23 березня, «Минай» зіграв ще один товариський матч у сусідній Угорщині. Цього разу суперником був «Балмазуйварош», який іде 16-им у Першій лізі. Закарпатці частіше володіли м’ячем і подекуди створювали небезпечні моменти, однак витиснути з них максимум ніяк не вдавалося. У першому таймі хорошу нагоду відзначитися мав Нурієв, однак Анатолія підвела реалізація. У другій половині гри перевага також була на боці нашої команди, але забити бажаний м’яч так і не вдалося. Близькими до взяття воріт були Анатолій Нурієв, Василь Пиняшко та Іван Капустей. Вболівальники, які відвідали цей поєдинок, так голів і не побачили. Гра завершилася нульовою нічиєю.

Два вищезазначені поєдинки закарпатська команда може занести собі в актив, адже на хорошому рівні протистояла представникам Першої ліги Угорщини. Футболісти мали змогу набрати форму, здобути важливу ігрову практику та відпрацювати тактичні схеми.

До поновлення змагань у Другій лізі України залишилося трохи менше двох тижнів. У рамках 18-го туру «минайці» на виїзді зустрічатимуться із чернівецькою «Буковиною». Майбутній суперник нашого ФК йде на крайній позиції турнірної таблиці (12 очок), у той час як «Минай» разом із житомирським «Поліссям» очолюють чемпіонську гонку (в активі обох колективів по 30 залікових балів).

Олег МИКИТА