ko.net.ua

Ужгородки переконливо обіграли «Хмельничанку»

СДЮСШОР «Карпати» (Ужгород), яка виступає у Вищій лізі України з гандболу серед жіночих команд, у рамках 8-го туру приймала аутсайдера змагань – «Хмельничанку».

Нагадаємо, що закарпатки потрапили до «Західної групи». Разом із нашою командою тут змагаються «Педуніверситет-Енерго» (Тернопіль), «Економ-університет» (Тернопіль), «Поділля» (Кам’янець-Подільський) та «Хмельничанка» (Хмельницький). У «центрально-східній» групі також виступають п’ять колективів (ДЮСШ – 21 м. Київ, «СумДУ» (Суми), ДЮСШ-3 (Запоріжжя), «Пальміра» (Одеса) та ДЮСШ-4» (Кривий Ріг). Боротьбу за чемпіонство продовжать по два кращі колективи з кожної групи. Команди, що за підсумками першого етапу змагань розташуються на 3–5 позиціях, боротимуться за підсумкові 5–10 місця.

Реальних шансів поборотися за титул у представниць Срібної землі не залишилося. Ужгородський колектив у своїй групі – на четвертій сходинці і відчутно відстає від «прохідної» другої позиції. Однак наші спортсменки у кожній грі викладаються на максимум і намагаються боротися за позитивний результат.

А тепер перейдемо безпосередньо до двобоїв із «Хмельничанкою», що відбулися 22–23 березня в ужгородському СК «Юність».

СДЮСШОР «Карпати» відчутно переважала свого суперника. Ужгородські дівчата надійніше діяли в обороні та гостріше в нападі. Якщо на стартових хвилинах першої гри гостям удавалося на рівних протидіяти опоненту і в рахунку був паритет, то наприкінці першої 30-хвилинки перевага ужгородок стала відчутною. На перерву команди пішли за рахунку (19:14) на користь господарок. У другому таймі юні «карпатівки» не збавили обертів і  активно йшли вперед.  У підсумку перевага наших дівчат сягала восьми м’ячів (39:27).

Наступного дня закарпатський колектив знову володів ініціативою і здобув переконливу вікторію. Вже за підсумками півгодини гри гандикап господарок сягнув десяти точних кидків (24:14). У другому таймі закарпатки також показали високий рівень гри і збільшили свою перевагу до 16 очок (45:29).

Ця звитяга стала п’ятою для СДЮСШОР «Карпати» у нинішньому сезоні. Маючи у своєму активі 10 очок, ужгородки розташувалися на четвертій позиції турнірної таблиці.

Олег МИКИТА