20327
12:27 29.032019

Ужгородські «Карпати» обіграли «Реал», однак поступилися «Галичанці»

Спорт 1684

27 березня на «Карпати-Арені» стартував перший з’їзний тур другого етапу жіночої Суперліги України. Протягом трьох днів на Ужгородщині тривають цікаві гандбольні баталії.

У перший змагальний день (27 березня) ужгородські «Карпати» зустрілися із принциповим суперником – львівською «Галичанкою». Як і очікувалося, гра вийшла видовищною і тримала в напрузі з першої до завершальної хвилини.

«Карпатівки» впевнено розпочали поєдинок і за підсумками стартової 15-хвилинки володіли перевагою у три м’ячі (9:6). У першому таймі на майданчику була динамічна гра, що призвело до великої кількості результативних атак. Підопічні Віктора Чернова за багатьма показниками переважали суперника і цілком закономірно тріумфували в першій 30-хвилинці (17:14).

Перша частина другого тайму проходила за схожим сценарієм («Карпати» були попереду на два–три м’ячі), а от у завершальній частині гри вектор поєдинку змінився. З 43-ї до 60-ї хвилини закарпаткам удалося провести тільки три результативні атаки, а от львів’яки закинули сім м’ячів. Доля зустрічі вирішувалася на завершальних хвилинах. Все ж, більше сил на фінальний штурм залишилося у гостей. Фінальна сирена зафіксувала звитягу «Галичанки» з рахунком 26:27. Найрезультативнішою у складі нашої команди була Яна Готра (10 м’ячів). Точні кидки змогли завдати Наталія Шипляк (6), Анастасія Мелекесцева (3), Софія Безрукова (3), Анна Лезінська (2), Каріна Байрак (1) та Мілана Шукаль (1).

Наступного дня «Карпати» протистояли миколаївському «Реалу». У цій грі ужгородкам необхідно було перемагати, аби зберегти реальні шанси поборотися за «срібло».

У нинішньому сезоні ці команди зустрічалися між собою чотири рази. У трьох випадках перемогу святкували миколаївки, тож від цієї гри вболівальники чекали напруженої та безкомпромісної боротьби, однак інтрига згасла вже на старті матчу.

Закарпатські гандболістки показали високий рівень гри і досить впевнено здобули бажаний результат. Уже в першому таймі колектив Віктора Чернова створив комфортний гандикап у 7 м’ячів (14:7). Після перерви миколаївки зуміли вирівняти гру, однак переломити хід зустрічі їм не вдалося. «Карпати» контролювали хід поєдинку і довели справу до перемоги (22:17). Найактивнішою у складі ужгородської команди була Софія Безрукова (6 м’ячів). Вагомий внесок у тріумф команди зробили Анастасія Мелекесцева (5), Мілана Шукаль (3), Яна Готра (3), Наталія Шипляк (3) та Каріна Байрак (2).

Сьогодні о 15:00 відбудеться гра між «Реалом» та «Галичанкою».

Наразі лідерство у турнірній таблиці втримують львів’янки (37 очок, 21 матч). Другими йдуть миколаївки (29 очок, 21 матч), а третіми – ужгородки (26 очок, 20 матчів). Попереду ще два з’їзні тури (у Миколаєві та Львові). На нас чекає яскраве завершення сезону.

Олег МИКИТА, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах