ko.net.ua

«Минай» не зміг обіграти чернівецьку «Буковину»

Минулого тижня поновилася боротьба у Другій лізі України з футболу. У рамках 18-го туру головна команда Закарпаття – «Минай» – гостювала у Чернівцях, де зійшлася з місцевою «Буковиною».

Команди «зимували» на різних полюсах турнірної таблиці. Якщо закарпатський клуб очолював турнірну таблицю групи А, то «буковинці» були першими з кінця. Команда Ігоря Харьковщенка у першій офіційній грі 2019 року була явним фаворитом, однак підтвердити це реноме не змогла.

У рідних стінах «Минай» демонструє гру високого рівня і стабільно виборює максимальний результат (8 перемог та 1 нічия), а от на виїзді у закарпатців проблеми (1 перемога, 2 нічиї та 5 поразок). Команда, перед якою стоять найвищі завдання, добре підсилилася під час перерви і в матчі з аутсайдером повинна була брати максимум очок, але потішити рідних вболівальників хорошим результатом футболісти не змогли.

У першій половині матчу минайці більше володіли м’ячем, однак створити реальну загрозу біля воріт суперника не вдалося. Натомість чернівецькі футболісти мали чудову нагоду для взяття воріт і могли повести в рахунку на екваторі стартової 45-хвилинки: Ладік Мєлконян вивів Антона Батрака віч-на-віч із воротарем, однак переграти Артема Кулініча півзахисник господарів не зміг. За рахунку 0:0 команди пішли на перерву.

У другому таймі «буковинці» відчутно додали і були близькими до перемоги. Час від часу в господарів виникали гольові нагоди, однак реалізувати їх ніяк не вдавалося. В одній з атак команди Віталія Куниці «Минай» врятувала стійка. Свої моменти мали й закарпатці, але увінчати їх успіхом не вдалося. У підсумку гра завершилася внічию – 0:0.

Таким чином, «Минай» набрав тільки один заліковий бал, який не дозволив утримати позицію лідера. Команду Ігоря Харьковщенка обійшло житомирське «Полісся».

Інші результати 18-го туру:

«Нива» (Вінниця) – «Чайка» (П. Борщагівка) – 1:0.

«Верес» (Рівне) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я) – 0:1.

«Полісся» (Житомир) – «Нива» (Тернопіль) – 2:0.

«Поділля» (Хмельницький) – «Калуш» – 2:1.

На цьому завершилося друге коло змагань. Попереду третє коло, яке складатиметься з дев’яти турів. За підсумками 27 зіграних турів стане відомо, хто підвищиться в класі, а хто покине Другу лігу України.

Наступний матч «Минай» проведе найближчої суботи проти «Чайки». Гра відбудеться на полі закарпатської команди.

Олег МИКИТА