ko.net.ua

ФК «Минай»: програли, змінили тренера, перемогли

Минулий тиждень для ФК «Минай» виявився насиченим. Команда провела два матчі в Другій лізі України з футболу, а також змінила головного тренера.

«Черкащина-Академія» – «Минай»

1 травня колектив з Ужгородщини гостював на Черкащині, де в рамках 23-го туру третього за силою дивізіона країни зійшовся із «Черкащиною-Академією» (Білозір’я). Як і очікувалося, очна зустріч претендентів на підвищення у класі пройшла у цікавій конкурентній боротьбі й тримала в напрузі з першої до завершальної хвилини. Вболівальники, які мали змогу відвідати цю гру, стали свідками п’ятьох результативних атак. Цього дня м’ячі влітали у сітку воріт на будь-який смак: дальні удари, постріли зі стандарту, результативні удари з карної зони.

На 38-й хв. зустрічі господарям удалося вийти вперед: Олег Тарасенко завдав дальнього удару метрів із 40-ка і відправив «круглого» точно у верхній лівий кут воріт. Більше голів у першому таймі не було, а от друга 45-хвилинка розпочалася з двох взяттів воріт.

На 48-й хв. гості отримали право на небезпечний штрафний удар. Виконувати вирок арбітра взявся Карноза. Артур пробив потужно і встановив на табло паритет – 1:1. А через три хвилини минайці порушили правила у власному штрафному майданчику і суддя вказав на 11-метровий удар. Із «позначки» результативно пробив Віталій Бойко (2:1). Однак закарпатці вдруге в цій зустрічі змогли відігратися. На 63-й хв. забитим м’ячем відзначився Анатолій Нурієв (2:2).

Закарпатці були близькими, щоб здобути нічию і привезти додому важливий заліковий бал, однак господарі дотиснули суперника і на 86-й хв. вирвали бажану перемогу. Вирішальний результативний удар на рахунку Вадима Тенжицького (3:2).

Зміна тренера

Гра проти «Черкащини-Академії» стала п’ятою офіційною у 2019-му році. Статистика геть невтішна: 1 перемога, 1 нічия та 3 поразки. Головна футбольна команда Закарпаття опустилася на четверту сходинку турнірної таблиці групи А (34 очки) і відставала від лідера на 5 очок. Невтішні результати потребували негайних змін і ФК вирішив змінити головного тренера. За інформацією офіційного сайту клубу, клуб прийняв відставку Ігоря Харьковщенка, а в. о. головного тренера призначили Кирила Куренка.

«Минай» – «Калуш»

А вже 5-го травня минайці на своєму полі зустрілися з «Калушем» (Івано-Франківська обл.). Закарпатцям необхідно було перемагати і покращувати своє турнірне становище.

«Минай» провів непогану гру й здобув переконливу вікторію над принциповим суперником. На 30-й хв. зустрічі минайці зусиллями Роберта Смокоровського вийшли вперед, а в другому таймі зуміли розвинути успіх.

На 73-й хв. Артур Карноза чудово виконав штрафний удар і подвоїв перевагу закарпатців, а ще через сім хвилин господарі зробили рахунок розгромним – 3:0 (результативний удар на рахунку Анатолія Нурієва). Після тривалої перерви в основний склад «Минаю» повернувся голкіпер Попович. Андрій неодноразово рятував свою команду від небезпечних ударів, однак залишити свої ворота неушкодженими не вдалося. Уже на доданих арбітром хвилинах у ворота закарпатців був призначений 11-метровий удар. Із «позначки» точно пробив Данило Книш.

Хочеться, щоб перемога над «Калушем» (3:1) стала переломною і закарпатський клуб вдало провів заключні матчі сезону та виконав першочергове завдання – вихід у Першу лігу України.

У наступному турі минайці на виїзді зіграють із рівненським «Вересом». Гра запланована на 11 травня.

Олег МИКИТА