ko.net.ua

В Ужгороді відбувся перший професійний обласний турнір з нард

Організували захід новостворена Федерація нард Закарпаття за підтримки Товариства вірменської культури Закарпаття “Арарат” та ресторану «Кілікія». Щоб заохотити до участі, запропонували призовий фонд – 50 000 грн. У змаганнях взяли понад 50 поціновувачів нард з різних районів Закарпаття.

Арсен МЕЛКУМЯН, голова новоствореної Федерації нард Закарпаття, організатор турніру

Спілкуючись з людми, помітв, що багато хто цікавиться нардами, грають, з часом стає більше. Виникла думка, а чому б не створити федерацію, чому б не організувати змагання, щоб людям було цікаво, щоб вони вигравали, мали спортивну зацікавленість. Таким чином вийти на український рівень. Основна наша мета – міжнародні змагання, які проводяться раз на рік в Монако. Чому б не піти і не дати про себе знати, що є закарпаття і ми теж вміємо грати?

Турнір проходив у комфортній, дружній та конкурентній атмосфері. Відбіркові ігри грали так: спочатку три кола за швейцарською системою, за результатами перемог і балів вивели 16 найсильніших, а далі був плей оф.

Карен ЕНОКЯН, голова Товариства вірменської культури Закарпаття «Арарат», співорганізатор

Я вважаю, що все пройшло на хорошому рівні. Були певні питання суддівські, ми долучились і прийняли справедливе рішення, яке влаштувало усі сторони. Я думаю, що сьогодні люди не лише змагались, а й отримали задоволення від гри. Виділялась дівчину, яка зайняла 4-е місце. Вона обійшла 45-47 чоловіків, боролась, та зайняла 4-е місце.

Призовий фонд розподілився між трьох переможців: 3-тє (Юрій Токач) – 10 тис. грн, 2-ге – (Віктор Вучкар) 15 тис. грн., 1 місце – (Валерій Ковач) 25 тис. грн

Валерій КОВАЧ, переможець Першого Закарпатського турніру з нард «Аль-Ідрісі»

Азарт, драйв. Виграє не кращий, а у кого як камінь лягає, який день має. Не можу сказати, що сьогодні я кращий а в інший день інший. Кожен день у кожного є шанс.

У вересні заплановано провести чемпіонат України та визначити гравця, який представить нашу країну на міжнародних змаганнях.