22079
11:09 27.062019

«Минай» був близьким до перемоги над учасником Ліги Європи

Спорт 2423

Товариський поєдинок між закарпатцями та «Дебреценом» завершився внічию – 2:2. До перемоги нашій команді не вистачило всього трьох хвилин.

Загалом, «минайці» виглядали краще за свого суперника у цій грі. А це, нагадаємо, лише другий товариський матч команди на зборах. «Дебрецен» почувався на полі господарем лише перші 10 хвилин. Враховуючи статус цієї гри, тренерський штаб команди на чолі з Василем Кобіним чимало експериментував зі складом. А також дав можливість пограти гравцям, які є на перегляді. Мабуть саме через незіграність футболістів і виник перший гол у матчі. Захисник команди (гравець на перегляді) необережно скинув м’яч головою воротарю після простої передачі і круглий по-зрадницьки закотився у ворота – 1:0 на користь угорців.

У «Дебрецена» ще були моменти, але ближче до середини «минайці» потрохи перебрали гру до своїх ніг і почали контролювати хід поєдинку. Звісно, «Дебрецен» суперник досить серйозний і він змушував нашу команду також відходити назад. Але в цьому і користь товариських матчів – відіграти у хороших спарингів всі ігрові елементи.

До того ж, «минайці» ще у першому таймі створили декілька хороших моментів. Вже на 10 хвилині Микуляк міг забивати своєму давньому товаришу – Олександру Надю, який починав матч з перших хвилин у воротах «Дебрецена». Проте його удар з центру штрафної у дотик пройшовся поруч зі стійкою. Небезпечно пробивав зі штрафного і Карноза – знову неточно.

Ближче до кінця тайму «минайці» вже повністю володіли ініціативою і не давали господарям жодних шансів. І це принесло успіх. На 43-ій хвилині на правому фланзі розіграли триходівку і нападник «Минаю» (гравець на перегляді) у дотик переправив м’яч у ворота – 1:1.

У другому таймі Василь Кобін оновив склад і команда заграла ще швидше та якісніше. Практично цілий другий тайм закарпатці контролювали хід поєдинку і не давали можливостей «Дебрецену» створювати щось у своїх воріт.

Ближче до кінця матчу «Минай» став загрожувати воротам суперника все небезпечніше. Лобода та Путраш постійно прострілювати у штрафну, але не було останнього удару. На 78-ій хвилині ледь не відзначився Капустей, але його удар після передачі Лободи не потрапив у створ воріт.

Але зусилля Капустея таки не залишилися непоміченими. На 88-ій хвилині він вміло навішував з лівого флангу і форвард «Минаю» (гравець на перегляді) розстрілював ворота угорців головою після цієї передачі, але голкіпер зіграв доволі вдало. Тим не менше, на добиванні був першим Олексій Шпак – 1:2.

На жаль, втримати перемогу не вдалося. І пропустили прикрий гол. Коли наша команда залишилися в меншості через травму нашого гравця, «Дебрецен» розіграв кутовий і після серії рикошетів заштовхав м’яч у ворота – 2:2. Гра так і завершилася.

Можна відзначити, що Угорщина – доволі фартова країна для нашої команди. Ми вже тричі грали тут і тричі здобували результат – 1 перемога та 2 нічиї. А цей матч можна віднести в актив – зрештою, не кожен день граємо з бронзовим призером чемпіонату Угорщини та учасником Ліги Європи. Сподіваємося, цей матч додасть настрою та впевненості нашим гравцям перед стартом сезону.

Наступний товариський матч «Минай» зіграє у Львові – з місцевими «Карпатами». Гра відбудеться в суботу, 29 червня.

До речі, ще про «Дебрецен». У їх складі проти нас зіграло відразу двоє закарпатців: Олександр Надь та Ерік Кушнір. Між іншим, Надя перед матчем вболівальники місцевої команди визнали гравцем року, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах