ko.net.ua

Сьогодні «Минай» проведе черговий міжнародний поєдинок

На цьому тижні у «минайців» заплановано два матчі в Угорщині. Один з них сьогодні, 10 липня (початок о 18:00). Вперше цього літа це буде суперник не Вищої ліги Угорщини, а Першої. Хоч насправді ще минулого сезону ця команда грала серед еліти.

Суперником «Минаю» буде – «МТК» з Будапешту. Гратимуть на стадіоні «Hidegkuti Nándor» в столиці Угорщини. Минулий сезон для столичних виявився невдалим – команда посіла 11 сходинку в чемпіонаті Угорщини (там всього 12 у Вищій лізі). До рятівної 10-ої сходинки не вистачило 4 очки. Загалом «МТК» в минулому сезоні здобув 10 перемог, 4 нічиїх та у 19-ох матчах програв.

Наразі команда готується до ігор у Першій лізі. Навряд клуб з Будапешту захоче надовго затримуватися там, амбіції ж не ті, тому наразі йде серйозна підготовка до сезону.

Між іншим, «МТК» з Будапешту цікавий для закарпатців не тільки як спаринг-партнер для «Минаю», а й тим, що у клубі грає 19-річний закарпатець Антон Бідзіля. Минулого сезону цей фланговий захисник, який більше двох років провів у клубній системі «МТК», нарешті дебютував за дорослу команду. І не просто дебютував, а навіть увійшов у символічну збірну 23-го туру після гри з «Уйпештом». Тепер на молодого закарпатця дуже розраховують в команді.

Минулого сезону за «МТК» грали ще два українця – голкіпер Артем Кічак та екс-гравець нашої збірної, фланговий захисник Євген Селін. Але після втрати клубу можливості грати у елітному дивізіоні, вони залишили Будапешт.

Для «минайців» товариський поєдинок з «МТК» стане 5-им матчем в Угорщині. І першим взагалі в столиці країни. Раніше в історії клубу «Минай» у таких містах ще не грав. Наша команда дуже розраховує показати хороший результат після останнього невдалого товариського поєдинку з «Вардою» у Кішварді, який ми програли 1:4. Водночас не варто забувати, що це лише товариський поєдинок і головна мета – підготуватися через них до Першої ліги, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».