23107
10:37 28.082019

В Кубку України «Минай» крокує далі

Спорт 1512

Завдяки перемозі над друголіговським «Калушем» закарпатська команда проходить до 1/16 фіналу. Ця вікторія далася не легко – це був драматичний та цікавий поєдинок зі своїм непередбачуваним сюжетом. І, звісно, «хепі-ендом» для закарпатської команди, який став можливим завдяки дублю Анатолія Нурієва.

Головний наставник команди Василь Кобін ще напередодні старту в Кубку України анонсував, що у цьому матчі дасть можливість проявити себе футболістам, які мають мало ігрової практики. І їхня мотивація довести тренерському штабу своє місце в основі мала стати одним з двигунів команди у грі з «Калушем».

Тому у порівнянні з останнім матчем у чемпіонаті, на кубкову гру поставили практично повністю оновлений склад. А для Кулініча та Русина – це була перша поява у сезоні у старті з перших хвилин. Цей склад діяв вже за звичною схемою 4-3-2-1.

Щоправда, з перших хвилин почати виконувати задумки тренера не вдавалося. Далося взнаки надзвичайно важке поле – його затопило ще минулого сезону під час паводку і ще з того часу в Калуші його повністю не відновили.

Тому за таких умов, а ще за серйозної спеки, «минайцям» важко було розраховувати на технічну гру та на короткий швидкий пас. Довелося більше грати на другому поверсі та розраховувати на стандарти. З останніх і завдавали небезпеку воротам суперника. А ще – з дальніх ударів. Так, у перші півгодини моменти виникли у Микуляка та Дмитренка, але м’яч після їх ударів полетів вище.

До речі, Микуляк міг забивати наприкінці тайму: після атаки суперника, Маїк прорвався до чужих воріт, змістився на фланг та прострілив на нашу «десятку», але Владислав знову пробив вище.

До речі, про фланги. Вони активно почали працювати в останні 15 хвилин тайму. І, звісно, звідти передачі у штрафну йшли у розрахунку на гру високого Маїка. І подекуди такий задум проходив. Особливо красиво було на 30-ій хвилині, коли форвард пробив майже ударом «скорпіона» – практично як Олів’є Жиру в 2017, коли забив «Крістал Пеласу». На жаль, Олегу трюк вдався не на 100% – воротар ліквідував загрозу.

Мав нагоди і суперник, проте Кулініч не дав приводів перейматися, а захист закарпатців діяв надійно, тому особливої загрози атаки господарів нам не несли.

Після перерви Василь Кобін вирішив підсилити гру гравцями основи – і випустив Пиняшка та Нурієва. І можна стверджувати, що цей крок став вирішальним. Саме Пиняшко та Нурієв і створили перший гол. Василь, отримав м’яча в центрі поля, встояв на ногах після поштовхів опонента, пройшов двох і вирізав на Нурієва, який на швидкості вривався у штрафну суперника. Далі – справа техніки: Анатолій обробив м’яч і пробив, а круглий пройшов поміж ніг голкіпер – 0:1.

Після цього голу закарпатці прогнозовано зменшили темп і організовано відходили назад. Проте «калушани» не змогли цим скористатися. Практично всі їхні рухи у напрямку воріт гостей переривалися «минайцями».

У такому режимі матч практично і завершувався: залишилося грати 2 хвилини основного часу. Проте несподівано зіграв «джокер» гостей – орендований з «Руха» бразилець Габріель. Футболіст, який вийшов у другому таймі, протягом матчу не міг знайти своєї гри, але на флангову передачу з лівого краю відгукнувся як треба – 1:1.

Бразилець забив, побіг святкувати і…залишив команду у меншості. Справа в тому, що він вже мав жовту картку, а коли святкував гол, то зняв футболку. Очевидно, він не дивився євробкубкову гру «Зорі» з болгарським ЦСКА та повторив помилку Назарія Русина.

Проте вже за хвилину це не мало значення. Тому що «минайці», не впадаючи у відчай після пропущеного голу, швидко відновили позитивний рахунок. У наступній же атаці «минайці» знову забили! Нурієв заробив штрафний прямо біля карного майданчика і сам же взявся його виконувати.

А такі штрафні для Нурієва як пенальті – тобто вірогідність голу дуже висока. Так і сталося! Майстерний удар Анатолія і «Минай» вдруге поспіль виходить в 1/16 Кубку України. З чим хлопців і вітаємо!

Цього ж вечора команда відправилася додому і вже сьогодні розпочне підготовку до виїзного матчу з «Інгульцем», який також пробився у наступний раунд турніру, перемігши вдома харківський «Металіст 1925», повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Педагогиня із Закарпаття перемогла на всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2024»
14:14
У Будапешті відкрилася персональна виставка художниці закарпатського походження
13:55
Полуниця та черешні на Закарпатті дивують ціновими стрибками
13:06
На гірських маршрутах поруч із державним кордоном з’явилося багато ведмедів
12:00
У Берегові провели XVIII Закарпатську науково-студентську конференцію з нагоди Дня української науки
11:35
На Закарпатті прикордонники затримали шістьох порушників кордону з провідником
11:20
На Рахівщині попрощаються з Василем Бочкором, який майже рік вважався зниклим безвісти
09:02
На Берегівщині чоловік підпалив 10-річного сина співмешканки, хлопчик помер
08:34
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
Всі новини