23316
12:45 9.092019

Ужгородські «Карпати» та миколаївський «Реал» обмінялися перемогами

Спорт 2418

Наприкінці минулого тижня стартувала жіноча Суперліга України з гандболу сезону 2019/20. У рамках 1-го туру ужгородські «Карпати» на своєму майданчику приймали миколаївський «Реал». Ігри відбулися 6–7 вересня.

Минулого сезону «Карпати» та «Реал» вели серйозну боротьбу за срібні медалі чемпіонату. У підсумку ужгородки обійшли миколаївок і зайняли друге місце, а наш суперник не зумів навіть увійти до трійки сильніших (у матчах за «бронзу» команда Наталії Пархоменко поступилася херсонській «Дніпрянці»).

На старті нового чемпіонату обидва колективи прагнули взяти максимум очок, аби зарядитися оптимізмом на декілька найближчих ігор. Закарпатські гандболістки були фаворитами звітних протистоянь, але миколаївки зуміли скласти серйозну конкуренцію нашим дівчатам.

Перша гра. «Карпати» (Ужгород) – «Реал» (Миколаїв) – 30:24

Господарки майданчику зі стартових хвилин заволоділи ініціативою і демонстрували якісний гандбол. Наша команда вдало діяла в нападі та відзначалася надійністю в обороні. Перш за все, завдяки чудовій грі Єлизавети Воронько. Голкіпер нашої команди цього дня здійснила чималу кількість ефектних і, що головне, ефективних сейвів та неодноразово рятувала нашу команду від пропущених м’ячів. А в атаці не було рівних Яні Готрі, Мілані Шукаль та Каріні Колодюк.

Вже за підсумками 30-ти зіграних хвилин перевага команди Віктора Чернова сягала шести точних кидків (20:14). Після перепочинку «Реалу» вдалося вирівняти гру, однак зачепитися за позитивний результат було не до снаги. «Карпати» впевнено довели справу до перемогу і набрали перші очки в сезоні. Фінальна сирена зафіксувала звитягу нашої команди з рахунком – 30:24.

Результативними діями у складі закарпатського ГК відзначилися: Яна Готра (8), Мілана Шукаль (7), Каріна Колодюк (5), Софія Безрукова (3), Каріна Байрак (3), Катерина Купчак (2), Христина Сендрей (1), Дарія Євницька (1).

Друга гра. «Карпати» (Ужгород) – «Реал» (Миколаїв) – 33:36

Матч, що відбувся наступного дня, проходив за абсолютно протилежним сценарієм, ніж той, що вболівальники могли спостерігати у п’ятницю. Наші гості зробили правильні висновки з програної гри і зуміли взяти реванш.

«Реал» потужно провів стартову 20-хвилинку і створив собі комфортний гандикап у шість м’ячів (6:12). Ужгородки до перерви скоротили відставання до п’яти влучних пострілів (12:17), але переломити хід протистояння на свою користь їм не вдалося. Миколаївки у другому таймі впевнено стримували тиск суперниць і довели справу до перемоги – 33:36.

Найрезультативнішою у складі команди-переможниці була Світлана Аксьонова (10 м’ячі). До слова, у першій грі вона також стала кращим снайпером своєї команди (на її рахунку 8 точних пострілів). А в складі ужгородського ГК найбільше результативних кидків змогли завдати Каріна Байрак (8) та Мілана Шукаль (7). В активі Євгенії Когуч, Яни Готри, Христини Сендрей, Ольги Макаренко, Катерини Купчак та Каріни Колодюк по три м’ячі.

Інші два поєдинки першого туру («Дніпрянка» Херсон – ТНУ ДЮСШ-21 Київ; «Галичанка» Львів – «Спартак» Київ) перенесено. Свої наступні матчі «карпатівки» проведуть на виїзді проти ТНУ ДЮСШ-21 Київ.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини