ko.net.ua

«Минай» спробує збагатити очкову скарбничку в матчі проти запорізького «Металурга»

20 вересня (початок гри о 18:00) у рамках 10-го туру Першої ліги України з футболу «Минай» зіграє із запорізьким «Металургом». Так, нині – це остання команда Першої ліги. Проте це не змінює той факт, що на «минайців» очікує дуже складний поєдинок.

Запорізький «Металург» – команда, яка останньою відібралася у Першу лігу. Клуб з козацького міста програв у стикових матчах «Агробізнесу» своє право відібратися у цей дивізіон. Проте у останній момент відмовився від участі в чемпіонаті київський «Арсенал», і його місце зайняв «Металург».

Щоправда, наразі клуб зі славетною футбольною історією не може віднести собі у актив ці 9 турів у Першій лізі. Вірніше, 7 турів, де команда поступилася. Що цікаво, єдині свої очки «Металург» здобув саме на виїзді – у Києві зіграли 3:3 із «Оболонь-Бровар» та 3:0 у Черкасах з «Черкащиною». Тепер вони на останньому місці з 4 очками.

А ось три своїх домашні матчі на «Славутич-Арені» запорізький колектив програв: «Інгульцю» 0:2, «Металісту 1925» 1:4 та «Руху» 0:1. Експерти стверджують: далася взнаки невизначеність чи буде команда грати саме в Першій лізі. У міжсезоння запоріжці поповнилися молоддю, яку ще треба обкатувати плюс дався взнаки рівень суперників.

Щоправда, вже минуло 9 турів і «козаки» вже починають приходити до тями. Як ми вже зазначали, два тури тому вони здобули першу перемогу, а в минулому турі 58 хвилин утримували нічию на виїзді з «Гірником-Спорт».

Тому молоді, голодні до перемог гравці «Металурга» можуть завдати проблем нашій команді. Тим більше, на «Славутич-Арені» їх вперед будуть підганяти тисячі запоріжців, які дуже люблять футбол і вміють підтримувати свій клуб.

Це розуміють і «минайці». Автор дублю в останньому матчі команди Роберт Гегедош у нещодавньому інтерв’ю зазначив, що закарпатці їдуть до Запоріжжя виключно за перемогою, хоч і розуміють, що буде важко.

До речі, «Минай» вже грав із «Металургом» – це був товариський матч на штучному полі «Камелоту» 14 березня минулого року. Тоді гості із Запоріжжя перемогли з мінімальним рахунком 0:1.

Тепер для клубів буде їх перша офіційна зустріч, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».