23797
15:44 1.102019

У Словаччині відбудеться Кошицький міжнародний марафон миру, в якому візьмуть участь 150 українських бійців

Спорт 2178

У вівторок, 1 жовтня, голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко прийняв у камінному залі делегацію зі Словацької Республіки, яку представляли: директор словацько-європейського культурного товариства FEMAN, головний організатор міжнародного проекту «Дні України в Кошице», Уповноважений міста Кошице з розвитку транскордонної співпраці з м.Ужгород та Закарпатською областю Едуард Бураш, економічний консул Генерального консульства Словацької Республіки в м.Ужгород Даніел Цабан, заступник Генерального консула, голова консульського відділу в м.Ужгород Златіца Грегушова, а також – Уповноважений Президента України з реабілітації учасників антитерористичної операції Вадим Свириденко та заступник голови ОДА Ольга Травіна.

Під час зустрічі обговорювалося питання участі ветеранів бойових дій України в Міжнародному марафоні миру, який відбудеться з 3 по 8 жовтня у м.Кошице в рамках спортивної реабілітації.

Як розповів Едуард Бураш, змагання з бігу на марафонську дистанцію щорічно проводиться в словацькому місті Кошице, починаючи з 1924 року і є найстарішим марафоном в Європі. Ліміт траси становить 6 годин. Призами нагороджують перших 10 чоловіків і 6 жінок, які перемогли у загальному заліку, а також по три кращих спортсмена в кожній з семи вікових категорій.

Цьогоріч очікується до 15 тисяч учасників, з яких 150 ветеранів з України. Це вперше буде такий масштабний захід під назвою – Кошицький міжнародний марафон миру. Тож, словацька сторона попросила сприяння через кордон учасників змагання.

Губернатор насамперед подякував делегації за підтримку та допомогу, яку надає Словаччина нашим бійцям. Та підкреслив, що у нас багато спільного з братнім словацьким народом, нас єднають не лише сторінки історії, а й культура, духовність, ментальність, тож сподіваємося на подальшу тісну співпрацю. І запевнив, що доручить керівництву прикордонній та митній службам у Закарпатській області максимально сприяти у пропуску учасників марафону, повідомляє прес-служба ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини