ko.net.ua

В очікуванні ювілею: 25-ий матч, 20-та перемога та ще цікаві цифри з життя ФК «Минай»

Поразка у Горішніх Плавнях перервала дві чудові переможні серії закарпатської команди: 6 поспіль перемог (5 в чемпіонаті та 1 в Кубку) та 9 матчів поспіль (з 23 серпня) без поразок.

Проте, у наступній домашній грі, яка відбудеться 12 жовтня на рідному стадіоні «Минай», закарпатці можуть продовжити іншу приємну переможну серію. Вона триває вже 6 матчів – саме стільки ігор поспіль закарпатці перемагають на рідній арені.

До речі, гра з «Рухом» цієї суботи досить цікава з точки зору й інших цифр.

Ось чому:

– на стадіоні «Минай» 12 жовтня наша команда проведе свою 25ту домашню гру (в якості професійної команди);

– Якщо «лиси» переможуть, то це може бути 20та перемога нашого клубу на цій арені. Ми вже виграли тут 19 матчів;

– А ще на стадіоні у Минаї закарпатці вже забили 47 голів. Чекаємо на 50?

Загалом, гра з львівським «Рухом» стане для нашої команди 47-ою на професійному рівні. За цей час «Минай» здобув 27 перемог, 6 матчів звів внічию та у 13 іграх зазнав поразки.

Найбільше забив Роберт Гегедош – 23 (якщо рахувати разом з голами у турнірах обласного рівня, то – 91), Анатолій Нурієв – 18, Василь Пиняшко та Артур Карноза – по 4 (якщо рахувати голи Василя на обласному рівні, то вийде 30). Найближчі до них – Максим Гавриленко та Михайло Кополовець – 3 (щоправда, спортивний директор забивав і на обласному рівні. Із урахуванням цього ідеться про 28 голів).

І ще один цікавий факт. Минуло вже 2 роки, як на стадіоні «Минай» зіграли найперший футбольний матч.

На тоді ще недобудованій арені, наша команда провела поєдинок чемпіонату Закарпаття – 27 вересня 2017-го року «минайці» зіграли із ФК «Боржава» (Довге, Іршавський район). Перемога «біло-блакитних» була більш ніж переконливою – 9:0. Голи тоді забивали Микуляк, Федак, Дзьоба, Ковач, двічі Гегедош та тричі Машталір, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».