ko.net.ua

Ужгородські гандболісти повернулися додому без залікових балів

У рамках другого туру Вищої ліги України з гандболу серед чоловічих команд ужгородські «Карпати» у Запоріжжі зустрілися із місцевим ГК «Мотор–Політехніка–ЗАБ».

Минулого сезону запоріжці виступали у Суперлізі й зуміли увійти до топ-3. У міжсезонні команда відчутно омолодилася, змінила назву і заявилася до другого за значимістю дивізіону країни, де тепер переконливо втримує першість. Не зважаючи на те, що «Карпати» є чинними чемпіонами Вищої ліги, фаворитами звітного протистояння були господарі майданчика. Як виявилося згодом, не випадково гандбольні фахівці віддавали перевагу підопічним Сергія Серенка.

Перший поєдинок між ГК «Мотор–Політехніка–ЗАБ» та «Карпатами» відбувся у п’ятницю, 25 жовтня. Господарі впевнено розпочали зустріч і за підсумками стартової 10-хвилинки були попереду – 8:4. Запоріжці надійно діяли в обороні та відзначалися високою результативністю у нападі, тож із плином часу їхня перевага збільшувалася і на момент завершення першого тайму сягала дев’яти м’ячів (20:11).

Після перерви «Карпатам» удалося збалансувати свою гру і наші хлопці показали куди змістовніший гандбол, ніж це було у першому таймі. Підопічні Віталія Уманця на рівних протистояли міцному супернику і навіть перемогли у другому таймі (20:21). На жаль, відіграти вагомий гандикап запоріжців закарпатцям не вдалося. Фінальна сирена зафіксувала перемогу ГК «Мотор–Політехніка–ЗАБ» із рахунком 40:32. Найрезультативнішими у складі ужгородської команди були Олександр Місяйло (8 м’ячів), Ярослав Котюк (6) та Михайло Данило (5). Андрій Білоголовка у цьому матчі відзначився чотири рази, а Роман Літінський – три. На рахунку Максима Шурнюка та Нікіти Соколовського – по два точні постріли, а Андрія Сури та В’ячеслава Терещенка – по одному.

У повторній грі, яка відбулася наступного дня, «карпатівці» зуміли нав’язати боротьбу, але зачепитися за позитивний результат не вдалося. Ужгородці непогано діяли у перші 25 хвилин поєдинку і поступалися всього двома м’ячами (11:9). Однак у завершальній частині першого тайму наша команда припустилася помилок в обороні й відпустила суперника на відстань п’яти результативних кидків (16:11).

На екваторі другого тайму ужгородці наблизилися до запоріжців на відстань трьох м’ячів (23:20), однак на більше їх не вистачило. Господарі впевнено втримували комфортний гандикап і в підсумку здобули перемогу з рахунком 33:26. Як і в першій грі, кращим бомбардиром «Карпат» був Олександр Місяйло (9 м’ячів). Результативними діями також відзначилися: Роман Літінський (5), Ярослав Котюк (4), В’ячеслав Терещенко (3), Максим Шурнюк (2), Андрій Білоголовка (2) та Денис Руденко (1).

У турнірній таблиці «Карпати» йдуть третіми (в активі нашої команди 4 очок). Попереду «БВУФК–Будівельник» (Бровари) з ідентичною кількістю залікових балів. А першість із 12-ма очками втримують запоріжці (зазначимо, що лідер провів на два поєдинки більше). Наступні матчі ужгородський ГК проведе вдома проти «БВУФК–Будівельник». Ігри заплановані на 1–2 листопада.

Олег МИКИТА