ko.net.ua

«Чотири оберти Сюча»: у Мукачеві пройшли Всеукраїнські змагання. ФОТО

7-10 листопада в Мукачеві змагалися з легкоатлетичних метань спортсмени з різних областей країни. Змагання “Чотири оберти Сюча”, пам’яті Є. Сюча проходять вдруге. Цього року приїхали понад 150 учасників. Змагалися вони в різних вікових категоріях: від наймолодших спортсменів до старших легкоатлетів.

Заслужений тренер України з легкої атлетики – Геннадій Будкевич виділяє, що цього року на змагання приїхало чимало молоді. “Я тішуся з того, що до нас приїхало змагатися чимало хлопців і дівчат середнього віку. Це означає, що легка атлетика розвивається та цікавить підростаюче покоління”, – зазначив Геннадій Будкевич.

Щодо дисциплін, в яких змагалися учасники, то їх було чотири:

– метання спису;

– штовхання ядра;

– метання диску;

– метання молоту.

Усі ці дисципліни входять до Олімпійської програми.

Змагання проходили за підтримки Федерації легкої атлетики України та Мукачівської міської ради. Головний тренер штатної збірної команди України з легкої атлетики – Максим Островський зазначив хорошу організацію змагань.

“В листопаді в нас по календарю в Мукачеві завершальні змагання з метань, загалом іде цикл із 7 змагань. Іт тут ми завершаємо його змаганнями Євгена Сюча, відомо спортивного діяча. Хочу сказати, що змагання пройшли феєрично і ми вдячні за підтримку керівництву міста”,- зазначив Максим Островський.

Учасники змагань показали в Мукачеві високі результати: зокрема у метанні списів серед чоловіків мукачівцю Сергію Перевознікову вдалося метнути на 65 метрів.

Наступного року, кажуть організатори, змагання “Чотири оберти Сюча” планують зробити міжнародними.

Ірина ГРАБКО