ko.net.ua

Із Хмельницького ужгородські баскетболісти повернулися без очок

Минулого вікенду, 30 листопада – 1 грудня, відбулися поєдинки 4-го туру Першої ліги України з баскетболу. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на виїзді зустрічався із БК «Хмельницький».

Хмельничани вдало розпочали сезон 2019/20 і розташувалися на першому місці в групі №4 (у шести іграх наш суперник здобув п’ять перемог). За ідентичну кількість матчів колектив Олександра Зубковського виборов три вікторії та зазнав трьох поразок. У турнірній таблиці ужгородці разом із калушанами та львів’янами ділили 2–4 місця.

Якщо перша гра між ужгородцями та хмельничанами проходила за відчутної переваги останніх, то в повторному матчі закарпатська команда склала своєму супернику серйозну боротьбу і претендувала на перемогу.

Перший поєдинок

Господарі майданчика потужно провели стартову 10-хвилинку і заволоділи перевагою у вісім очок (23:15). У другій чверті ужгородці вирівняли гру, однак скоротити відставання у рахунку їм не вдалося. На велику перерву команди відправилися за переваги хмельничан – 37:29.

Вирішальною у цьому матчі виявилася третя чверть: господарі за багатьма показниками переважали гостей і збільшили свій гандикап до шістнадцяти очок (58:42). У завершальній частині поєдинку ужгородцям удалося скоротити відставання до двох влучних кидків із-за меж 3-очкової дуги, однак на більше не вистачило ні сил, ні часу. Фінальна сирена сповістила про перемогу «Хмельницького» – 78:72. Найбільше очок у складі ужгородського БК набрали Олександр Зубковський (24) та Андрій Попадинець (22).

Другий поєдинок

Наступного дня команди демонстрували динамічний та доволі результативний баскетбол. З огляду на те, що ужгородці були налаштованими на реванш, а хмельничани прагнули повторити успіх, на вболівальників чекало цікаве протистояння. Інтрига панувала зі стартових до завершальних хвилин. Тільки у перших двох чвертях лідер у рахунку змінювався одинадцять разів.

На екваторі третьої 10-хвилинки ужгородцям удалося відірватися у рахунку на відстань десяти очок (47:57). Здавалося, що наша команда зможе втримати переможний результат і доведе справу до вікторії, але ні. До кінця третьої чверті хмельничани скоротили відставання до двох очок, а в завершальній 10-хвилинці вийшли вперед. Заключну 10-хвилинку закарпатці відверто провалили: наші хлопці набрали всього 14 очок, при тому, що пропустили 33. Фінальний рахунок – 96:79.Найрезультативнішими у складі гостей були Олександр Зубковський (22), Андрій Попадинець (14) та Олександр Варга (14).

Наступні поєдинки «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» проведе на виїзді проти БК «Львів». Ігри заплановані на 14–15 грудня.

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця