ko.net.ua

Закарпатські та львівські баскетболісти обмінялися перемогами

Минулого вікенду відбулися матчі п’ятого туру Першої ліги України з баскетболу. Головна баскетбольна команда Закарпаття («Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ») на виїзді протистояла БК «Львів».

Протистояння львів’ян та ужгородців проходили у цікавій безкомпромісній боротьбі. В обох зустрічах інтрига панувала зі стартових до завершальних хвилин. У першому матчі тріумфували львів’яни, а в другому – ужгородці.

Перший матч. «Львів» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 64:58

Львів’яни на правах господарів активно пішли вперед і здобули перемогу в стартовій чверті (26:19). У другій 10-хвилинці закарпатським баскетболістам удалося вирівняти гру й трохи скоротити відставання в рахунку (38:34). На сьомій хвилині третьої чверті колектив Олександра Зубковського встановив паритет (47:47), проте за мить львів’яни зробили ривок 7:0 і створили собі невеликий гандикап перед завершальною частиною гри.

Високою результативністю у четвертій чверті команди не відзначилися: на двох удалося набрати всього 21 очко. Попри те, що переможцями завершальної 10-хвилинки були ужгородці (10:11), у загальному рахунку успіх святкували господарі майданчика. Підсумковий рахунок на табло – 64:58.

Найрезультативнішими у складі «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» були Олександр Зубковський (17 очок), Андрій Попадинець (14) та Олександр Варга (13).

Другий матч. «Львів» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 63:77

Як і днем раніше, перемогу в стартовій чверті святкували господарі (21:15). Але на відміну від першого матчу, друга та третя 10-хвилинка проходили за відчутної переваги ужгородців. Нашій команді вдалося не тільки наздогнати суперника і зрівняти рахунок, а й вийти вперед та створити собі комфортний гандикап. За підсумками 30-ти зіграних хвилин гості володіли перевагою у 16 очок (46:62).

Відіграти відчутне відставання у рахунку львів’янам не вдалося. Представники Срібної землі впевнено контролювали хід поєдинку і довели справу до вольової звитяги – 63:77. Найбільше очок у складі команди-переможниці здобули Олег Овсеєнко (21), Олександр Зубковський (17) та Андрій Попадинець (15).

Після завершення першого кола змагань ужгородська команда перебуває на п’ятому місці у своїй підгрупі. Відставання від третьої сходинки – усього один заліковий бал. Попереду ще 10 матчів, тож усе може змінитися.

Олег МИКИТА