2560
12:45 29.082016

Ужгородські юні футболісти серед лідерів

Спорт 1846

З 22 по 26 серпня на футбольних полях Закарпаття проходив ІІІ міжнародний турнір на честь Анадрія Гаваші серед дитячо-юнацьких команд.

1

Змагання проходили у двох вікових категоріях, яким за словами голови ФФЗ Івана Дурана чомусь найменше приділяють уваги в Україні. Не оминули увагою цей турнір і закордонні колективи. Так на Закарпаття завітали гості зі Словаччини – Kosice, Німеччини – Team Brandenburg а також дві угорські команди – Puskas academia (Будапешт) та Nyirsuli academia (Ніредьгаза). Проте зазіхнути на нагороди жодній із них не вдалося.

Щодо закарпатських колективів, то Срібну Землю представили: СДЮСШОР (Ужгород), «Мункач» (Мукачево) та «Севлюш» (Виноградів). Приємно здивували ужгородські футболісти у віковій категорії U-15, котрі зуміли потрапити у трійку призерів.

U-15 (2002 р.н.)

До фіналу тут вийшли львівські «Карпати» та донецький «Шахтар». Вже в першому таймі команди обмінялися голами, скориставшись помилками суперника, а ось друга половина зустрічі виявилася «сухою». При рахунку 1:1 команди пішли на невеликий перепочинок, після якого на них очікувала серія пенальті. Одинадцятиметрові удари краще виходили у донецьких футболістів, які й здобули перемогу – 3:2.

Закарпатським уболівальникам був куди цікавіший поєдинок за «бронзу». Ужгородський СДЮСШОР зустрівся з однолітками київського «Динамо». Обидві команди ніяк не могли знайти шпарини у захисті суперника. Невелика перевага була на боці киян, проте закарпатці уміло відводили небезпеку від власних воріт. Вирішальними були заключні хвилини гри, на яких Вадим Мердеєв вивів СДЮСШОР вперед – 1:0. На більше команд не вистачило, і ужгородці посіли 3-тє місце.

U-17 (2000 р.н.)

У цій групі у вирішальному поєдинку зустрілися УФК «Карпати» (Львів) та ОК ім. І. Піддубного (Київ). Як у вищезгаданому фіналі, так і в цьому львівські футболісти вдовольнилися тільки «сріблом». Кияни здобули перемогу – 2:1.

Якщо у фінальній грі й була інтрига, то в поєдинку за третє місце було все куди очевидніше. Київське «Динамо» нанесло розгромну поразку донецькому «Шахтарю-01» – 6:0.

Загалом змагання пройшли на доволі високому рівні, що не може тішити. Адже тільки через дитячий футбол можна підняти український футбол на високий рівень.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини